29 Nisan 2014 Salı

Figs & Rouge Kahveli Portakallı El Kremi

Merhaba,
Mevsim geçişlerinde ellerim gereğinden fazla kurumaya başlar. Yatağımın baş ucunda, çalışma masamda,
 çantamda her zaman el kremi bulundururum. El kremlerinden beklentim çabucak emilmesi ve uzun süre ellerimi nemli bırakması... Tabi ambalajı renkli ve kokusu da güzel olursa hiç de fena olmaz.


Dermoeczanem'den alışveriş yaparken ücretsiz kargo avantajından yararlanmak için, sepete bir şeyler atmam gerekiyordu. O sırada gözüm Figs & Rouge markasına kaydı. Ambalajının güzelliği ve içeriğinin de güzel olmasıyla kahveli ve portakallı el kremini sepete attım. Sitede aynı markanın dudak ürünleri de yer alıyor. Onların da ambalajları oldukça sevimli! 

Bu el kremi hakkında şunlar söylenmiş: " Figs & Rouge %100 doğal ürünler kullanılarak doğal ve hızlı nemlendirme özelliğine sahip ürünler üreten İngiliz bir kozmetik markasıdır. Doğal ve kaliteli cilt tamamlayıcı içerikler kullanılmaktadır. İçeriğinde petroleum, paraben, mineral yağ, sentetik aroma veya renk katkısı bulunmaktadır. İçeriğindeki özel bitki yağları sayesinde çatlamış ve kurumuş ciltleri anında nemlendirerek bakım yapar. Gün boyunca cildi nemli tutmaya yardımı olur. Antioksidanlar ve kakao yağı ile zenginleştirilmiş çok amaçlı el kremi; yağlandırmayan formülü le yumuşak, pürüzsüz ellere ve tırnak etlerine kavuşmanızı sağlar."

Yukarıda ürün hakkında yapılan açıklamalardan sadece hızlı emilir ve yağlandırmayan formül ifadelerine katılıyorum. Oldukça hafif bir portakal kokusu var. İsminde kahve de geçiyor; ne yazık ki ben hiç kahve kokusu alamadım. Losyon kıvamında bir yapısı var. Elime sürdüğümde hızlıca emiliyor ve yağlı bir his bırakmıyor. Ellerimin kuru olduğu dönemde en fazla bir saat nem sağlıyor. Bilhassa kuru eller için nemlendirmesi yeterli değil. Yazın ya da bahar için tercih edilebilinir ancak; kışın hiç de etkili bir koruma sağlamıyor.

İçeriğinin %100 doğal olduğu ileri sürülmüş. Ellerime krem sürdükten sonra yanaklarıma dokunduğumda, kaşıntı ve kızarıklık oluşuyor. İçeriğindeki bir madde cildime temas ettiğinde (yanaklarıma) alerjik durum oluşuyor. Ayrıca içerik listesi de öyle çok da doğal görünmüyor. Alkol, parfüm, potassium sorbate içeriğinde ilk dikkatimi çekenlerden oldu. Bu bakımdan da pek sevemedim. Bitsin diye sıkça kullanıyorum. Bir daha alacağımı hiç sanmıyorum. Benim için hiçbir anlamı olmayan bir el kreminden öteye geçemedi. Ürün 80 ml ve 23 TL gibi bir fiyata aldım. Sizin saydığım özelliklerde önerebileceğiniz el kremleri var mı? Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle... 

11 yorum:

  1. loccitane shea özlü el kremini tavsiye ederim. kesinlikle çok güzel nemlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denicem teşekkür ederim tavsiye için :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum kahveli her şeye. Ama kremde kahve kokusunu hiç alamadım:/

      Sil
  3. Ambalajida cok tatliymis, keske ise yarasaydi. Genelde el kremi yaninda tasimayan biriydim, sonra baktim arkadasim her firsatta cantasindan el kremini cikartip sürüyor bende bir hevesle aldim sürekli kullandim, aliskanlik haline geliyor zaten :) Ama bir fark ettimki ellerim sürekli kuru ve krem istiyor, yani tam ters tepki verdi. Vücud alisiyor bazi seylere. Cilt doktorumda öyle diyor, siz kremledikce vücud üretmiyor, bu yüzden daha cok kremlere düsüyorsunuz, abartmamak lazim diye. Bir kac gün kendimi zorladim kremlemedim ellerimi ve normale döndü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki normal eller için doğru olabilir ama kuru eller için hiç de öyle olduğunu düşünmüyorum. Hele ki kalem ve kağıtla sürekli işi olan benim gibi birinin işi oldukça zor oluyor. Ellerim kuruyken dokunduğum her şey bana kötü bir his veriyor maalesef:(

      Sil
  4. Ambalajı çok güzelmiş. Ellerim çok kuru değil, düzenli el kremi kullanmıyorum, unutuyorum ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ambalajı güzel evet ama nem vermesi benim için yeterli değildi:/

      Sil
  5. kahve kokusu net gelseydi merak uyandırabilirdi. Tabi ambalajının şirinliğini es geçemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek artısı da bence ambalajının güzel olması :)

      Sil
  6. Merhaba:)TBS bin body butterleri çok güzel nem veriyor ayrica noutrogina kirmizi olan da mükemmel
    İçeriklerini bilmiyorum ne yazik ki ama umarim işinize yarar:)

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)