7 Şubat 2015 Cumartesi

Burberry Beauty Sheer Eyeshadow- Pale Barley Far İncelemesi No:22

Merhaba,
Doğum günüm için kendime güzel birkaç özel parça (kozmetik alanında) almak istiyordum. Bunlardan biri Clarisonic biri Chanel Inspiration krem allık diğeri ise Burberry'nin Pale Barley tekli farıydı. Clarisonic ve Chanel krem allığı aldım. Ancak Burberry'nin Pale Barley tekli farını maalesef bulamadım. Hem Amerika hem de Fransa'daki birkaç tanıdığıma sordurdum ancak; oralarda da maalesef yoktu. İstinye Park'a gittiğim bir gün Boyner'in Burberry standına uğradım. Ümitsizce Pale Barley'i sordum. Görevlinin var demesi üzerine kısa süreli bir sevinç şoku geçirdim. Tabi ki de hemen aldım. Uzun zamandır istediğim far tamamen şans eseri karşıma çıkmıştı. Demek ki neymiş çok isteyince oluyormuş<3

Burberry Beauty Sheer Eyeshadow-Pale Barley No:22
Kullanmaya başladıktan sonra nasıl şahane olduğunu bir kez daha anladım. Hakkında yazılan, çizilen bütün övgüleri kesinlikle hak ediyor. Yumuşacık bir yapısı var. Krem desem krem değil, diğer toz farlardan hiç değil. Sürümü oldukça kolay. Hangi fırçayla kullanırsanız kullanın rengini çok iyi veriyor. Parmağınızla bile uygulama yapabilirsiniz. Şuana kadar kullandığım bütün farlardan çok farklı. Tozutma sorunu yaşamadım. Ayrıca uygulama yaparken göz altlarıma da dökülme yapmıyor. Yağlı göz kapaklarına sahip olmama rağmen kalıcılığı oldukça başarılı. Hem bazla hem de bazsız tüm gün denedim. Kalıcılığını çok beğendim.

Burberry Beauty Sheer Eyeshadow-Pale Barley No:22
Ambalajının şıklığı ise ayrı bir hayranlık konusu. İçinden kadife bir kılıf çıkıyor. Mıknatıslı, oldukça sağlam gri metal bir ambalajı var. Gerek far, gerek kılıf ve gerekse ambalaj da Burberry'nin logosu kullanılmış. Tasarımı tek kelimeyle şahane!

Burberry Beauty Sheer Eyeshadows-Pale Barley No:22
Üç ayı aşkın süredir benimle ve sol üst köşesini birazcık aşındırmış olabilirim:) İçinden küçük bir fırça çıkıyor. Gayet başarılı buldum. Genelde uygulamayı kendi fırçasıyla yapıyorum. Çok esmerler dışında her tene gidecek doğal bir rengi var. Işıltılı bir far ancak; ışıltısı gayet yerinde. İçinde biraz altın yansımalar barındıran açık kahve bir renge sahip. Taupe diye tabir edilen köstebek rengine de oldukça yakın diyebilirim.

Burberry Beauty Sheer Eyeshadows-Pale Barley No:22
Kolumda çift kat uygulanmış hali yer alıyor. Hem gece hem de gündüz rahatlıkla tercih edilecek harika bir rengi var. Ben gündüz göz kapaklarımın tamamına Pale Barley'i uyguladıktan sonra eyelinerla göz makyajımı bitiriyorum. Genelde sade kullanmak hoşuma gidiyor. Şurada aylarca The Beauty Look Book'un yazısına bakıp iç geçirmiştim. Onun yazısı da oldukça iştah kabartıcı! Pale Barley'i alırken yanında Rosewood'u da aldıysam sebebi tamamen o yazı! Sanırım tek olumsuz yönü fiyatı. Tekli bir fara göre ortalamanın üstünde bir fiyatı var. 2.5 gr ve 62 TL'ye aldım. Ancak zamla beraber tekli farların fiyatı 74'e yükselmiş:( Türkiye'de bildiğim kadarıyla İstinye Park Boyner'de satılıyor. Onun dışında başka bir yerde var mı bilgim yok. Aklımda birkaç renk daha var ama; elimde çok fazla far biriktiği için bir süre daha bekleyebilirler. Kullanmaktan oldukça memnun olduğum; iyi ki de almışım dediğim bir far Pale Barley. Makeupalley'de 4.4 gibi iyi bir puan almış ve %83'lük kısım da tekrar alırım demiş. Bitirebilirsem ve tekrar bulma şansım olursa ben de yeniden alırım! Kozmetik adına hayatımın en iyi üçlemesinden biri oldu. Diğer ikisi de; Chanel krem allıklar ve Giorgio Armani Lasting Silk fondöten...Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle mutlu günler...
Twitter: oreosevenkiz Facebook: oreosevenkiz Instagram: oreosevenkiz

19 yorum:

  1. Ya senin bloguna bayılıyorum resmen! İnsan o gif formatındaki görseli nasıl yapar yani, nasıl bir emek, özen :)
    Farın güzelliğinden çok bunu yazasım geldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun beni çok mutlu etti. Pale Barley'in asaletine yakışır bir şeyler yapayım dedim;)

      Sil
  2. swatchlar çok hoşuma gitti almayı düşündüm ama gözkapağında uygulanmış haline baktım hiçbir şey belli olmuyordu kimsede :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tamamen göreceli. Ben açık tenli biriyim ve bazen gündüz bile kullanınca koyu göz makyajı yapmış hissi veriyor. Biraz yumuşatma isteği bile duyuyorum:)

      Sil
  3. İnanılmaz derecede güzel duruyor, hiç far sevmeyen ben bile çok beğendim. Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok daha güzeli senin olsun:)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Çok iyi gerçekten daha güzelleri senin olsun:)

      Sil
  5. MUA ya bende bakarim hep yorumlara :) güle güle kullan canim, bende bloglarda sadece iyi yorumlar okuyorum bu farlar hakkinda, satilan bir yer bulursam almanyada bende bakacagim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulma şansın olursa mutlaka dene derim:)

      Sil
  6. Burberry'nin farlarını çok merak ediyorum ama bir türlü görüp, inceleyemedim gerçi beğenirsemde evde zilyon tane far olmasına rağmen almaktan geri kalmamaktan korkuyorum.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen denediğin takdirde almak isteyeceksin:)

      Sil
  7. Ayy müthiş cidden de, tekli far için 74tl uçuk bir fiyat olsa da temel bir renk için verilebilir, istanbula geldiğimde bir bakmalıyım:)güze günlerde sür sürüştür tatlıcım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen tek eksisi fiyatı. Ama işte bizim gibi kozmetik bağımlıları almasın da napsın:D Teşekkür ederim öperim çok:)

      Sil
  8. Kabinda gordugum kadariyla krem rengi belli belirsiz bi far bekliyodum ama cok guzel pigmentliymis! Gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça güzel bir rengi var açık tenlilerde çok daha hoş duruyor:) Teşekkür ederim:)

      Sil
  9. Bu ve Rosewood kesinlikle benimde favorim ama fiyatı >.< Elimde çok far olduğundan daha hiç alayım bari demedim ama bu daha hiç kendisini canlı canlı görmediğim için de olabilir :D Güle güle kullan canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef fiyatı tek eksik yönü:/ Benim de elimde çok far birikti ama iradesizim işte:)

      Sil
  10. Rengine bayıldım fiyatı biraz yüksek ama en çok kullanılan renklerden değer bence :) Güle güle kullan :)
    http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)