4 Nisan 2014 Cuma

Vitacost Alışverişim #1

Merhaba,
Bugün sizlere dün elime ulaşan bir yurt dışı alışverişinden bahsedeceğim. Bu yazıyı kesinlikle sizleri özendirmek ya da gidin siz de alışveriş yapın diye yazmıyorum. Keşke herkese gözüm kapalı şu yurt dışı sitesinden şunu alın diyebilsem. Bildiğiniz üzere yurt dışından kozmetik almak yasak. Ben alıyorum çünkü; risk almayı hem seviyorum hem de istediğim ürünler Türkiye'de ederinden çok daha fazla fiyata satılıyor. Yazının sonunda siteden gelmeme riskini de göze alıp ilk defa alışveriş yapmak isteyenler için 10 dolar indirim kodu var:) Eğer riski göze alıyorsanız yazının sonunu dikkatlice okuyun.


Bu siteyi ilk Onur sayesinde duydum. Uzun zamandır alışveriş yapmak istiyordum. Yazın yaklaşmasıyla güneş kremi arayışım başlayınca, Vitacost.com'da biraz arama yaptım. Güneş kremlerinin içerikleri oldukça ilgimi çekti. Aslında farklı bir marka almak niyetindeyken stokta olmadığını görünce Badger markasının Broad Spectrum SPF 35 güneş kremini aldım. İçeriği oldukça güzel. Zinc Oxide yani; fiziksel filtre içeriyor. Fiziksel filtre nedir diye soracaksınız; fiziksel filtreler güneşle cildimiz arasında koruma sağlıyor. Cilt tarafından da emilmiyor. Yaptığım araştırmalara göre de fiziksel filtreler kimyasal filtrelere göre daha çok öneriliyor. UVA/UVB koruması var. SPF 35 PA +++ içeriyor. İçeriğinde hiçbir kimyasal madde yok. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş. %100 doğal sertifikası var. Detaylıca yazacağım etkilerini ancak; ilk izlenimlerimden biraz bahsedeyim. Yapısı oldukça katı. Doğal ürün olduğundan içerisinde SLS ve türevleri yok. Bu yüzden yüzünüze sürmek biraz zor. Az miktarda alıp yavaş yavaş sürmeyi deneyin. Ben öncesinde nemlendirici uyguluyorum. Cildimde kaygan bir zemin oluştuğu için çok daha güzel yayılıyor.  Jasön'ün Powersmile diş macunundan bir tane kendime bir tane de erkek arkadaşıma aldım. Bunun da içeriği oldukça temiz SLS, Paraben ve türevlerini içermiyor. Denedikten sonra yorumlarımı paylaşacağım. Bir diğeri ise Onur'un tavsiyesiyle aldığım Derma E Overnight Peel. Diğerlerinde olduğu gibi bunun da içeriği oldukça temiz. Hepsinden detaylıca bahsedeceğim için şimdilik üstün körü anlatıyorum.

Sitedeki çoğu ürün doğal ve organik. Cilt, saç, vücut, kozmetik, gıda ve birçok alanda ürün satışı yapıyor. Benim ilk alışverişim olduğu için dört üründen fazla almaya cesaret edemedim. 23 Mart'ta sipariş verdim; 25 Mart'ta kargoya verildiğine dair mail aldım. 3 Nisan'da da elime ulaştı:) Siteye herhangi mail atmadım. Gayet sağlam bir şekilde ürünler elime ulaştı. Güneş kremi akma yapmasın diye ağız kısmını bantlamışlar; gelen paketin üzerine de ürünlerin isimlerini ve fiyatını yazmışlardı. Ben de ayrıca mail atıp pakete şunu yazın vs. demedim. Gerçek neyse onu direk yazmışlar:) 

Ürünlerin fiyatları ise şöyle; Badger güneş kremi 14.19 $, Derma E Overnight Peel 11.86$ ve Jasön diş macunun tanesi 3.53$. Toplamda alışverişim 33.11$ tuttu. 9.99$ kargo eklendi. Onur'un verdiği 10$'lık indirim kuponunu kullanınca kargoyu bedavaya getirmiş oldum. Sonuç olarak bu dört ürüne 33.10$ ödedim. Oldukça memnun kaldığım bir alışveriş oldu. İçerik-fiyat karşılaştırması yapacak olursam gayet uygun fiyata çok güzel ürünler aldım.

Yazının başında söylediğim indirim kuponun ayrıntıları ise şöyle; siteden ilk kez alışveriş yapacak olanlara 10$ indirim var. Eğer siteden 30$ ve üstü alışveriş yaparsanız 10$ indirim kazanıyorsunuz. zuhalcancan@gmail.com a mail atarsanız size bir davetiye linki yollayacağım. Bu linkle beraber siteye üye olursanız sadece ilk alışverişinize özel 10$ indirim kazanacaksınız. Siteden alışveriş yapmak isteyenler mail yoluyla bana ulaşabilir. Şunu da tekrar belirtmem de fayda var; yurt dışı alışverişleri riskli ve bu sorumluluk tamamen size aittir. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

16 yorum:

  1. 33$ mı şok geçirdim resmen ne kadar uyguna almışsın hepsini :) Bu kadar uygun fiyatlı olduğu için riske girmeye değer olduğu düşünüyorum. Güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece'cim aynen katılıyorum. Bir güneş kreminin 60-70 gibi bir fiyata satıldığını düşünecek olursak çok uygun fiyata aldım hepsini:)

      Sil
  2. Canim biliyorsun ben istiyorum o indirim linkini:) Ege ve kendim icin alayim gunes kremi. Ne yazik ki ulkemizde mineralli gunes kremi bulmak zor:/ bird temiz icerik olmasi super..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat ve içerik olarak bakınca fiyatlar çok uygun gerçekten:) Umarım kısa sürede sorunsuzca gelir canım:)

      Sil
  3. Gule gule kullan Zuhalcim <3 Badger'dan ben de almak istiyordum ama hep kararsiz kaliyorum. Esmer oldugum icin fiziksel koruyucular genelde beyaz tabaka gibi kaliyor bende. Yorumlarini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben de tereddütle aldım. Ama beyaz tabaka bırakıyor biraz. Öncesinde nemlendirici ile zemini hazırlıyorum ve ısıtıyorum böylece çok daha güzel yayılıyor. Cilde yedirmek oldukça zaman alıyor. Bugün dışarı çıkarken kullandım öyle aşırı parlama vs de yapmadı. Ben şimdilik beğendim. Ama bir süre kullandıktan sonra daha detaylı yazarım mutlaka:)

      Sil
  4. Güle güle kullan canım ürünleri:)

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullan canım. Ne kadar kısa sürede gelmiş, ne güzel:) Umarım sen de Badger'dan memnun kalırsın. İlk başta yüzünde beyaz tabaka bıraktı mı merak ettim:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Aynen ben de çok şaşırdım bu kadar kısa sürede gelmiş olmasına. Ilk etapta biraz beyaz tabaka bıraktı. Ama onu da şöyle aştım. Altına nemlendirici sürüyorum ve çok az miktarda uyguluyorum. Güzelce yaydıktan sonra az az uygulayınca pek sorun olmuyor. İçeriği için buna katlanırım sorun değil:)

      Sil
  6. Kiss and my face'in diş macunları da güzelmiş içerik olarak. Bir dahaki sefere onlarda da alıcam. Rica ederim beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  7. özellikle diş macunun yorumunu merakla bekliyorum:) hayırlı olsun hepsi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre kullandıktan sonra detaylıca yazacağım :) Teşekkür ederim.

      Sil
  8. kargo ücretiniz ne kadardı.

    YanıtlaSil
  9. Ben bu gunes kremini almam lazim:)ama nasil ingilizce gerekli mi

    YanıtlaSil
  10. Valla şu an bu Post beni biraz daha cesaretlendirdi. Bende organik ürünlere ve besin takviyelerine vitaminlere takmış durumdayım bikaç haftadır ama bu saçma sapan gümrük mevzuatından dolayı bir türlü karar veremiyor kendi kendimi yiyorum. Bir çok kozmetik ve cilt bakım ürünü alıyorum Ebay ve Kore tabanlı sitelerden ve Rica ediyorum lütfen kutuyu Gift yada aksesuar olarak işaretleyin Kozmetik yazmayın diye ve bu ricamı kırmıyorlar sorunsuz bir şekilde geliyor ürünler, Fakat ihearb sitesinden aynı şeyi rica ettiğimde .. Üzgün olduklarını ve ürünler neyse aynen faturaya ve kutuya yazmak zorunda olduklarını söylediler böyle oluncada siparişimi iptal ettim. şimdi ufak miktarlı bir vitamin alışverişi için şansımı denicem artık. İnşallah problemsiz ulaşır bana.

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)