25 Nisan 2014 Cuma

Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner (06 ve 03) & Excess Volume Extreme Impact Maskara

Merhaba,
Yaklaşık 3-4 hafta önce Watsons'tan güzel bir paket aldım. Max Factor'ün yeni çıkan ürünlerinden oluşan iki eyeliner ve bir maskarayı denemem için yollamışlar. Geçen süre içerisinde ürünleri denedim ve şimdi yorumlama zamanım geldi.


İncelemeye önce göz kalemleriyle başlayalım. Bendeki 06 ve 03 numaralı renkleri.


Yapıları yumuşacık ve hemen sürülüyor. Kalıcılıkları gerçekten çok başarılı. Makyajımı çıkarana kadar akma, bulaşma ya da silinme olmuyor.


Asansörlü bir mekanizması var. Çok fazla çıkarmamaya dikkat edin çünkü; yapısı yumuşak olduğu için fazla açtığınızda sürerken kırılıyor. İnce uçları var. Bu özelliğini çok beğendim. Eyeliner çekerken rahatlıkla inceliğini ayarlayabiliyorsunuz. Benim gibi kalın uçlu kalemlerle anlaşamayanların sevebileceğini düşünüyorum.


03 numaralı rengi tam bir fıstık yeşili. İçinde hafif ışıltılar var. Kişisel olarak fıstık yeşilini hiç sevmiyorum. O nedenle bu renk bana hiç hitap etmiyor. Pek kullanacağımı sanmıyorum. 06 numaralı renk ise tam bir koyu kahve. Bu tonlardaki bütün göz kalemlerine bayılıyorum. Yeşil rengine göre kahve daha da yumuşacık. Gözünüze uygularken resmen kayıyor. Yapısı, duruşu, kalıcılığı kesinlikle harika! 06 rengi şimdiden favorim oldu bile:)


Maskara bildiklerimizden oldukça farklı. Benim gibi sizin de ilk dikkatinizi çeken büyüklüğü mü oldu? İtiraf edeyim ki; ilk kez bu kadar büyük maskara denedim. Çift taraflı bir yapısı var. Yani bu demek oluyor ki; iki farklı fırçaya sahip.


Birinci aşamadaki fırça hacim vermeyi vaat ediyor. Plastik, tombul ve kısa kıllardan oluşan bir yapısı var. Kirpikleri tek tek ayırıp güzel bir hacim veriyor.


İkici aşama ise daha belirgin ve yoğun kirpikleri vaat ediyor. Kirpikler bu aşamada simsiyah ve daha belirgin oluyor.

Aşağıdaki fotoğraflarda her ikisinin birden uygulanmış halini benim cılız kirpiklerimde görmeye hazır mısınız?:D


İlk fotoğrafta kirpiklerimde hiçbir şey yok, ikinci fotoğrafta ise iki fırçanın da ard arda birer kat uygulanmış hali yer alıyor. Ancak birkaç kat uygulayınca kirpiklerde yapışma durumu oluşuyor. Gün sonunda göz altına dökülme oluyor. Maskaralarda özellikle dökülme durumundan hiç hoşlanmıyorum. 

Özetleyecek olursam eğer; verdiği hacmi sevdim. Dökülme problemi olması benim için eksi bir özellik. Birkaç katta ağırlık yapması ve kirpikleri yapıştırması da eksi özelliklerden biri. Ayrıca ambalajının oldukça büyük olması da uygulama açısından zorluk oluşturuyor. Gözden arındırması da biraz zahmetli. Çift fazlı makyaj temizleyicisi kullanmak gerekiyor. Bütün bu sebeplerden dolayı maskara benim çok fazla beğenimi kazanamadı. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiler...

*Ürünler Watsons tarafından denemem için yollanmıştır. Yorumlarım tamamen tarafsızdır!

2 yorum:

  1. 3 numaralı yeşile bayıldım :)
    Güzel günlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeşili hiç sevmedim. Teşekkür ederim:)

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)