20 Nisan 2014 Pazar

Karışık Alışveriş (MAC, YSL, Lush, Bioderma)

Merhaba,
Uzun bir süredir sınavlarla haşır neşir olduğumdan burayla da pek ilgilenemedim. Sınavlar biter bitmez de bloguma geri döndüm. Aslında şu sıralar blogla ilgili sıkıntılarım var. GFC'deki takipçi sayım 964'ten 838'e kadar geriledi. Duyduğum kadarıyla spam hesaplar kapatılıyormuş. Bu kadar spam hesap olabilir mi hiç bilmiyorum. Yakın zamanda blogumun 1.yaşını kutlamak için çekiliş başlatmayı düşünüyorum. Umarım bu sorun bir an önce çözüme kavuşur. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum! Neyse, son zamanlarda birazcık alışveriş yaptım. Artık alışveriş yaparken çok daha dikkatliyim. Düşünmeden ve gereksiz hiçbir şey almıyorum. Almak istediğim bir şeyi ya ihtiyacım varsa ya da çok beğendiysem alıyorum.


MAC'den uzun zamandır far paleti yapmak istiyordum. İstanbul'a gittikçe ara ara beğendiğim farlardan aldım. Bir de baktım ki dörtlü paletim olmuş bile. Böyle ara ara tadını çıkararak almak; hem daha zevkli hem de bütçe açısından daha ekonomik. Birden o fiyatı ödemektense böyle ara sıra alıp tamamlamak daha cazip geliyor bana. Tabi ki sonuç olarak aynı fiyatı ödüyorum. Aldığım farları çok uzun zamandır beğeniyordum. Yani önceden kafamda belirleyip mağazada deneyip aldım. Sırasıyla; All That Glitters, Sable, Satin Taupe ve Naked Lunch. Şimdilik bunların keyfini çıkarayım; 3-4 ay sonra başka bir dörtlüye başlayacağım.


Bu aralar rujlara takmış durumdayım. Sınavlardan önce İstanbul'a gittiğimde YSL'nin rujlarından Rouge Volupte Shine serisinden 001 Nude Beige rengine bayılmış; almadan geri dönmüştüm. Aklıma öyle bir girdi ki; daha fazla dayanamadım en yakın Boyner'den aldım. Böylece hayatımın nude rujunu da bulmuş oldum! (Evet sınav döneminde çok ciddi kararlar alabiliyorum:D) Renginin güzelliğini kelimelerle değil de; daha çok fotoğraflarla anlatabilirim. En kısa zamanda inceleme yazısı gelecek! Tabi bu seriye ilgi duymamı sağlayan Bengisu Yazıyor'un katkıları da oldukça büyük :D Alışverişimin yanında YSL'nin Manifesto parfümü tester olarak verildi. Neden bu zamana kadar denememişim; gün boyu deli gibi kendimi kokladım. Böylelikle alınacaklar listeme hızlı bir giriş yaptı!


Lush'ın Mask Of Magnaminty'sinin stoklara girdiğini görünce hemen kaptım. Uzun zamandır stoklarda yoktu. Bu maske benim her şeyim! Şurada detaylıca yazdım. Çok maske denedim ama; Mask Of Magnaminty gibisi yok. Göz kremim bitmek üzereyken arkadaşım Lush'ın Enchanted göz kremini hediye etti. Elimdeki biter bitmez kullanmaya başlayacağım. Yeni ürün denemeyi çok seviyorum:)


Bioderma Sensibio H2O temizleme sularım bitince bir koşu eczaneye gittim. Hem sürekli müşteri hem de birikmiş Bioderma puanlarının verdiği avantajla güzel bir alışveriş yaptım. İki tane 500 ml Sensibio H2O'yu 50 TL'ye aldım. Birikmiş Bioderma puanlarla da Pore Refiner'i aldım. Onun da hediyesi olarak cilt temizleme jeli hediye edildi. Toplamda dört ürüne 50 TL ödedim. Bioderma puan nedir diyecek olursanız; çoğu Bioderma ürünlerinde puan bulunuyor. Eğer onları toplayıp 10 puana tamamlarsanız 2 puanlık bir ürün alma şansınız oluyor. Bu yüzden Bioderma alışverişimi eczanelerden yapmayı tercih ediyorum. Bioderma puanlarım da kesilmemiş oluyor. Çoğu online sitede maalesef puanları kesip yolluyorlar:/  Temizleme jelini sadece iki gün kullandım ve ellerimi feci kuruttu. Şimdiki görevine fırça temizleyici olarak devam ediyor. Pore Refiner ise Makeupalley'de çok yüksek puanlar almış. Neredeyse memnun olmayan yok. Bakalım benden de geçer puan alabilecek mi?;)

Son zamanlarda yaptığım alışverişim şimdilik bu kadar. Sizler son günlerde neler aldınız? Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

17 yorum:

  1. Diyette oldugum icin alisveris yapamiyorum ne yazik ki :( guzel gunlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Aslında ben de hep almicam diyorum ama dayanamıyorum.

      Sil
  2. Zuhaaal ben de ağustos ayı gibi ya kısmet olursa kendim gideceğim ya da arkadaşlarım gidiyor Amerika'ya, diyetim o zaman sağlam bozulacak,şimdi bütün birikimler o günlere :D YSL rujlar müthiş, iyi bir şeye vesile oldum :p demiştim gerçi ama o link verdiğin yazımdaki rujun yarısını bitirdim bile. Hayatımda ilk kez sırf bitireyim diye düşünmeden kullana kullana bir ruju bitirecek gibiyim! :D

    Güzel günlerde kullan aldıklarını, ben sana son yazdığımda aldıklarımdan başladım 3-4 aylık kozmetik alışverişi diyetime. Geri dönüşüm müthiş olacak! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper hatta süper ötesi ve çok heyecanlı :D Şimdiden birikim yap bence de. Eminim çok güzel şeyler alırsın. Ben henüz kullanmaya kıyamadım bile. Bu aralar rujlara feci taktım. Ama bu seri inanılmaz! Mağazada denediğimde ne demek istediğini işte o zaman anlamıştım:D Aslında ben de pek bir şey almamaya çalışıyorum. Aklımda şuan Chanel'in yeni fondöteni var onun da dışında uzunca zaman ben de diyete gireceğim :)

      Sil
    2. Kesinlikle müthişler! Tekrar tekrar iyi günlerde kullan :) Bu arada o Manifesto parfüm de Sephora'dan aldığım en son şeydi, 30 ml liği 125 liraydı. Uzun zamandır parfümlerden o kadar çabuk bıkmama rağmen hala müthiş bir koku olduğunu düşünüyorum. Özel günler ve akşam çıkılacağı zaman kullanımı için harika buldum ben :) Bende de 2 tane numunesi vardı ama ikincisi sonlarına gelirken resmen korktum Manifesto'suz kalacağım diye :D Muhtemelen senin de çok fena aklına takılacak, haziranda tanıştım martta aldım yani :))

      Sil
    3. Aslında öyle çok parfüm düşkünü biri değilim. Hatta bir denediğimi ilk anda o kadar beğenmem. Ama Manifesto çok farklı. Dener denemez müthiş dedim. Gün boyu kendimi kokladım. Garip ama bende sanki sakinleştirici etkisi de oldu. Almayı çok istiyorum bakalım ne zamana kadar almadan dayanıcam:D

      Sil
  3. Aldıklarının hepsini güzel günlerde kullan canım rujun yazısını en kısa zamanda bekliyorum.:)
    Benimde aklımda bi dolu ruj var ama bir-iki tane ruj bitirmeden yüksek fiyatlı ruj almiycim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim. En kısa zamanda fotoğraflarını çekip yazısını hazırlicam:))

      Sil
  4. Zuhalcim hepsi birbirinden güzel görünüyor. özellikle rujunu çok merak ettim sürsen de dudaklarında görsek :)
    buarada biodermanın yüz temizleme jelini aldım ben de yeni. merak ediyorum umarım sonuç iyi olur :)
    sevgiler tatlımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Rengini bilerek göstermedim çünkü güzel bir yazı hazırlamayı planlıyorum. Detaylıca incelemesini yapacağım. Umarım Bioderma jel sende sorun çıkarmaz:) Teşekkür ederim yorumun için:)

      Sil
  5. Güzel günlerde kullan tüm ürünleri :) Ruju çok merak ettim yazısını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. YSL ruj aşktır <3 güle güle kullan hepsini ^^

    YanıtlaSil
  7. O ruj!♥ Bu kadar çabuk bitmese keşke, ama çok kullanmamın da etkisi büyük tabi :D
    Güle güle kullan canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Güzel olan çok kullanılan her şey çabuk biter;)

      Sil
  8. YSL nin bu rengine bayılıyorum ancak bende çok kötü durduğu için satın almadım, ölü gibi oluyorum nude rujlarla :) Siz güle güle klullanın mis gibi bir alışveriş olmuş :)

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)