2 Mart 2014 Pazar

Kiehl's Skin Rescuer Stress-Minimizing Daily Hydrator

Merhaba,
Bugün size uzun zamandır kullandığım Kiehl'sın Skin Rescuer adlı nemlendiricisinden bahsedeceğim. Cildim yağlı, sivilcelenmeye meyilli ve yanaklarım ise nemsiz. Kiehl's Skin Rescuer'i Türkiye'ye getirdiğinde oldukça heyecanlandım.


Ürünün vaat ettikleri:
Stresin ciltte oluşturduğu kızarıklık, kabartı, yorgunluk ve kuruluk gibi gözle görülür belirtilerini azaltır. Daha güçlü bir cilt bariyerinin oluşmasına katkıda bulunarak zamanla cildin strese karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bu nemlendirici bakım içerdiği Yaban Gülü ve Mannoz sayesinde cildin strese verdiği tepkiyi en aza indirgerken cilt bariyerini güçlendirir. Formülündeki Sarı Papatya ise cildi yatıştırmaya ve anında rahatlatmaya yardımcı olur. Cilt tonunu düzenler ve gün boyu nemlendirir.

Gözlemlerim:
Skin Rescuer, stresli ciltler için özel olarak formülize edilmiş bir nemlendirici. Okul hayatı hala devam eden birisi olarak cildim çok fazla strese maruz kalıyor. Bu yüzden de yanaklarım her daim kızarık. Bu kızarıklıklar göründüğü gibi çok da masum olmuyor. Soğuktan ve güneşten çok daha hızlı etkilenip tahriş oluyor. Fondöten veya bb krem kullansam bile, gün içinde kızarıklık kendini gösteriyor. Soğuk ve sıcak suya temas ettiğinde ise alerjik reaksiyonlar oluşuyor. 

Nemlendiriciyi 5 aydır kullanıyorum. Bu da demek oluyor ki etkilerinden rahatlıkla bahsedebilirim. Kullanmaya başladığım ilk 1 hafta (özellikle nemsiz olan yanaklarımda) cildim nemlendiriciyi 1 dakika içinde emiyordu. Zamanla kullandıkça cildimin nemlendiriciyi emme süresi 4-5 dakika arasında değişti. 

Yanaklarımdaki kızarıklıkları neredeyse iyileştirdiğini söyleyebilirim. Bu konuda gerçekten başarılı. Yukarıda ürünün vaat ettiği gibi (özellikle yanaklarımda) cilt tonum düzeldi. Yüzüme sürer sürmez cildimde bir rahatlama ve canlılık gözlemledim.

Eskisine oranla sivilcelerim daha az çıkıyor. Tabi beslenme düzenimi bozmadığım ve su tüketimimi azaltmadığım sürece sonuç daha olumlu oluyor. Sadece ürüne göre değerlendirme yapmak doğru olmaz. Günlük yediklerimiz de cildimizi etkiler. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Paraben, mineral yağ, parfüm- renklendirici içermiyor.


Lekelerde de etkili olduğu ileri sürülmüş. Kullanmaya başladığım ilk sıralarda sivilcelerimi çok çabuk geçirdi. Ancak sivilce lekelerinde bir değişiklik olmadı. Kullandığım bu 5 aylık süre diliminde, nemlendirmesi az geldiği için 1 ay kullanmaya ara verdim. Ara verdiğim dönemde sivilcelerimin, kullandığım döneme nazaran daha sık çıkmaya başladığını ve iyileşme sürecinin ise daha yavaşladığını gözlemledim. Kendi cildim için rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki; Skin Rescuer'ın kullandığım süre zarfında, sivilceler üzerinde iyileştirici etkisi oldu. Bunu en çok da kullanmaya ara verdiğim dönemde fark ettim.

Pompalı bir başlığı var. Böyle olmasına sevindim. Diğer türlü nemlendiriciler çok çabuk kuruyup, etkisini kaybediyor. 2 pompa bütün yüzüme yetiyor. Temiz cildime sabah ve akşam olmak üzere iki kez uyguluyorum. 

İçindekiler:
Aqua/Water, Glycerin, Squalane, Propanediol, Undecane, Caprylic/Cpric Triglyceride, Butyrospermum Parki.

75 ml ve 85 TL gibi bir fiyata sahip. Daha iyisini bulana dek kullanmaya devam edeceğim. Cildinizin strese karşı olumsuz etkilendiğini düşünüyorsanız denemenizde fayda var. Tabi her ciltte her sonuç aynı olmayabilir. Lütfen bunu da göz önünde bulundurmayı unutmayın. Bir daha ki yazıda görüşmek üzere kendinize iyi bakın...

12 yorum:

  1. İceriginin baya sade olmasi dikkatimi cekti, sample bulabilirsem denemeyi dusunuyorum :) ellerine saglik okumasi keyifli ve detayli bir yazi olmus! :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim!:) Benim cildime oldukça iyi gelen bir nemlendirici oldu. Tester bulursan dene muhakkak:)

      Sil
  2. Cok guzel bir yazi olmus. Bende bu kremi almayi dusunuyordum ama sonra vazgecmistim. Omumizdeki sonbah kis icin alinacakalr listeme ekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim senin için yararlı olmasına sevindim:)

      Sil
  3. Beklediğim yazıydı ellerine sağlık :) Elimde bir ton nemlendirici olduğu için almayı hep ertelemiştim, nemlendiricim 1 haftaya kadar biter acaba bunu alsam mı? Sence ağır gelir mi bahar ayları için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Onur'cum sen beğendiysen sorun yok :) Benim cildim karma-yağlı. Ocak ve Şubat aylarında nemlendirmesi bana oldukça yetersiz geldiği için başka bir nemlendiriciye geçiş yaptım. Şu sıralar gündüz kremi olarak kullanıyorum. Bana bahar aylarında nemlendirmesi oldukça yeterli geliyor. Ama sen karmaydın sanırım? Bence testerını kullanarak dene derim. Bir hafta yetiyor zaten en azından kafanda soru işareti kalmaz.

      Sil
    2. Evet canım karmayım ben, yarın bir arayayım ben en iyisi, teşekkür ettim ;)

      Sil
  4. İlk geldiğinde bende denemek istemiştim mağazadaki görevli sizin için değil falan dedi o günden beri bir daha heves etmedim ama senin dediğin gibi yağlı ciltlere(çok yağlı :)) iyi gelebilecekse elimdeki nemlendirici bitince alabilirim yada deneyebilirim tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı ve karma ciltler için uygun bence. Hatta bana kışın nemlendirmesi yetersiz geldi. Tam baharda kullanmalık. Cildime çok iyi geliyor. Testerını alıp dene bence:)

      Sil
  5. Strese dayalı benimde cildimde kızarıklık ve sivilce oluyor. Sanırım bende bu ürüne geçmeyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sena'cım önce testerını iste derim Kiehl'stan, birkaç gün dene ona göre bir fikir edinir normal boyunu alırsın. Benim cildime iyi gelen belki sana gelmeyebilir. Tester denemende fayda var;)

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)