29 Mart 2014 Cumartesi

Bitenler #8

Merhaba,
Kozmetik adına pek ürün bitiremesem de; bakım ürünlerini düzenli kullandığım için rahatça bitirebiliyorum.


Kiehls's Gözenek Küçültücü Maske: Yaklaşık 1 yıldır elimdeydi. Severek kullandım. Güzel ve gözenekleri derinlemesine temizleyen bir maske. Gözenekleri küçülttüğünü pek söyleyemeyeceğim. Detaylı yazısını şuradan okuyabilirsiniz. Elimde Gratis'in Dirty&Works markasının detox maskesi var. İkisini birbirine çok benzettim. O yüzden bir süre Gratis'in maskesini kullanacağım. Şimdilik tekrar almayı düşünmüyorum.

Yves Rocher Kayısı Çekirdeği Özlü Peeling: Sevdiğim ve tekrar tekrar aldığım peeling. Tanecikleri bana göre normal büyüklükte ancak; herkes sevmeyebilir. Cildimi tahriş etmeden güzelce ölü hücrelerinden arındırıyor. Uzunca süredir elimdeydi. Bendeki eski ambalajlı olan, yenilerinin ambalajı ve içeriği değişmiş. Elimde yenisi var. Detaylıca yazısını şuradan okuyabilirsiniz. 

Pierre F Estheticians Formula Nazik Soyulabilen Maske: Gratis'lerde satılan uygun fiyatlı güzel bir maske. Severek kullandım. Ancak dibine doğru yaklaştıkça yapısı değişti. Uhumsu garip bir hal aldı. Böyle olunca da cildimden arındırmak zorlaştı. Fazla bekletmeden sıkça kullanıp bitirmek lazım. Elimde yedeği var. Detaylı yazısını şuradan okuyabilirsiniz.

Yves Rocher Ekspres Göz Makyajı Temizleyicisi: Yanlış hatırlamıyorsam bu bitirdiğim ikinci şişe. Çift fazlı formülüyle göz makyajımı nazikçe temizliyor. Yapısını fazla yağlı bulabilirsiniz. Makyajımı temizledikten sonra Bioderma Sensibio H2O ile tekrar siliyorum. O yağlı his gitmiş oluyor. Kuru göz çevresine sahip olduğum için bu durumdan pek şikayetçi değilim. Yves Rocher'ın yaptığı kampanyalarla bu ürünü hep hediye olarak aldım:) Şuan elimde iki şişe daha var. İkisi de kampanyalarla hediye edildi.

Yves Rocher Culture Bio %100 Organik Ferahlatıcı Temizleme Jeli: İçerisinde paraben, mineral yağlar, parfüm, renklendirici ve silikon içermiyor. Ecocert sertifikası var. Hem yüz hem göz makyajını çıkarmak için kullanılıyor. Bu temizleme jelini erkek arkadaşım kullandı. Kuru-karma cildini nazikçe temizlemiş. Cildinde herhangi gerginlik vs. hissetmemiş. Hatta az da olsa nem verdiğini söyledi:) İçeriğinden ve verdiği histen dolayı tekrar almak istediğini söyledi:) Beğendiği için hem kendime hem de ona almak için online sitesine baktım fakat; satışta göremedim:/

Garnier Saf&Temiz Kırmızı Meyve Özlü Arındırıcı Temizleme Jeli: Yağlı cildimi çok fazla germeden güzel temizledi. Kokusu harika fakat; içeriği kötü. Yaza doğru tekrar alabilirim.


Garnier Olia 6.3 Açık Altın Kahve Saç Boyası: Rengine bayılarak aldım fakat; benim saçımda aynı tonu yakalayamadım. Aynı rengi alıp tekrar boyar mıyım emin değilim. Ancak diğer boyalara göre saçlarıma çok fazla zarar vermiyor.

Colgate Optic White Diş Macunu: İndirimlerden o kadar çok stoklamışım ki bittikçe kenardan köşeden yenisi çıkıyor. Elimde son bir tane kaldı. Dişlerimi beyazlattığını düşünmüyorum. Sadece temizlik hissi veriyor. Yoluma başka diş macunlarıyla devam etmeyi düşünüyorum.

Yves Rocher 6 in 1 BB Krem: Geçen yıl almıştım ve son kullanma tarihi geçtiği için bitiremedim. Yarısından fazlasını kullandım. İçinde SPF olsaydı tekrar alabilirdim. Yazın bb kremleri hem renkli nemlendirici hem de spf olduğu için tercih ediyorum. Tekrar almayı düşünmüyorum. Detaylı yazısını şuradan okuyabilirsiniz.

Alterra Göz Çevresi Bakım Kremi: İndirimden denemek için almıştım. Nemlendirmesini yeterli bulmadım ve son kullanma tarihi de geçtiği için çöpe gidiyor. Lütfen indirime giren ürünleri alırken son kullanma tarihine dikkat edelim.

Maybelline Volume Express Colossal Smoky Eyes Maskara: Aylarca severek kullandım ve bitti:) Detaylı yazısını şuradan okuyabilirsiniz.

Sephora Mineral Pudra-Fondöten: Hiç sevmedim. Bu tarz ürünleri kullanmak bana göre değil. Birkaç sefer denedim ama olmadı. Son kullanma tarihi geçti ve çöpe gidiyor.

Lypsyl Dudak Kremi: Kokusunu ve nemlendirmesini oldukça beğendim. İçeriği de güzeldi. Tekrar almayı düşünüyorum:)

Shiseido Benerance Gece Kremi: Erkek arkadaşımın kullanıp bitirdiği bir nemlendirici. Nem vermesini sevmiş ancak; kokusu çok yoğun olduğu için tekrar almayı düşünmüyor.


Benri Kare Pamuk: Fazla söze gerek yok; bittikçe alıyorum. Son zamanlarda aldıklarımın oldukça inceldiği de gözümden kaçmadı:/

L'action Göz Maskesi: Birkaç kez aldım ve bitirdim. Güzel bir ürün ama sürekli kullanmak gerekiyor. İndirimlerde denk geldikçe almayı düşünüyorum. Gratis'e özel satılıyor.

Lilibe Disk Pamuk: Rossmann'da denk gelince birkaç tane aldım. Benri'nin pamuklarına göre oldukça kalın. Rossmann'a gidersem kare olanlarını alacağım. 

Purederm Oksijen Maskesi: Suyla birleşip yüzümde köpürmesini çok seviyorum. Bittikçe yenisini alıyorum. Cildimi aydınlattığına inanıyorum. Gratis'lerde satılıyor.

Hbmic Aloe Veralı Ampul Maske: Bu tarz maskelerin daha çok kuru-karma ciltlilere iyi geldiğini düşünüyorum. O yüzden bu tarz maskeleri genelde erkek arkadaşım tercih ediyor. Nemlendirmesinden memnun ve severek kullanıyor.

Oldukça uzun bir yazı oldu. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İçlerinden kullanıp memnun kaldığınız ya da beğenmediğiniz var mı? Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...

12 yorum:

  1. bir ferahlama yazısı daha:) Gelsin yeniler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bir süre yeniler gelmese iyi olabilir.

      Sil
  2. Lypsyl 'i çok seviyorum:) Lilibe bio pamuklar favorim. YR Bio serisinin kokusuna bayılıyorum. L'action göz maskesi benimde hep yedekte bulunuyor. Güle güle bitenler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lypsyl'i ben de sevdim ve kısa sürede bitti. Lilibe pamukları da benriye göre daha kaliteli buldum. Ne çok ortak kullandıklarımız varmış:) Teşekkür ederim yorumun için:)

      Sil
  3. İnsanların erkek arkadaşlarının yüz temizleme jeli, nemlendirici hatta maske! kullandığına inanamıyorum. Benim erkek arkadaşım şampuanını duş jeli niyetine de kullanır ve hayatta eline bile krem sürmez, tek kullandığı krem deniz kenarındaysa güneş kremidir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu tebessümle okudum:) Aslında benimki de tembeldir bakım konusunda. Alıştırmak yıllarımı aldı. Şimdi bildiğin ürün bitiriyor (burada bir maşallah diyelim :D)

      Sil
  4. Erkek arkadaşının da bakımlı olmasını gülerek okudum, çok hoş bir şey :D Bitirdiklerini atınca da rahatlamışsındır, ihtiyaçların yenileri gelsin o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de güzel bir durum artık ben hatırlatmadan nemlendirici kullanıyor :) Hatta ürün bile bitiriyor:))

      Sil
  5. Bio serisinin nemlendiricisini aldım fakat hiiçmi hiç beğenmedim! yapış yapış bir nemlendirici,yağlandırdı iyice t bölgemi kokusuda artı iğrençti, artık allaha yakın bana uzak bir marka biodan hiçbirşey almam.

    YanıtlaSil
  6. Colgate Optic White benim dişlerimi beyazlatıyordu ama bir süre kullandım, sonra dişlerimin arasından rüzgar esiyormuşçasına his gelince bırakmak zorunda kaldım. Ciddi bir hassasiyet yarattı bende. Lypsyl'in ise kokusu çok iyi değil ama çok iyi nemlendiriyor dudakları. Erkek arkadaşının ürün bitirmesi ise ne hoş. Erkekler de kendilerine böyle baksalar ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hassasiyet yaratmadı ama beyazlatmadı da. Sadece stokladığım için kullandım. Kesinlikle katılıyorum erkekler de kendilerine bakmalılar. Hatta bizler de desteklemeliyiz;)

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)