23 Şubat 2014 Pazar

Rimmel London Scandaleyes Waterproof Kolh Kajal 005 Nude Eyeliner- Göz Kalemi

Herkese merhaba,
Göz kalemleriyle pek aram yoktur. Nedeni ise; akmayan, hassas gözlerime alerji yapmayan, temizlemesi kolay ve yumuşak yapılı bir göz kalemi bulamamış olmam. Kullandığım çoğu göz kalemi ne yazık ki bu saydığım özelliklerin çoğuna sahip değil. Oysa bir tanesi var ki; hayatımın göz kalemi oldu diyebilirim. Drug-store markalardan en çok beğendiğim; Rimmel London Scandaleyes Waterproof Kolh Kajal 005 Nude-Göz Kalemi oldu. Vaat ettiklerini kesinlikle yerine getiriyor.


Ne işe yarar? Nasıl kullanılır?
Nude (ten rengi) diye tabir edilen bu kalemlerin benim bildiğim üç farklı kullanım alanı var. İlki; gözün içini daha canlı ve büyük göstermek. İkincisi; kaş altını aydınlatmak. Özellikle makeupandbeautyblog sahibesi bu yöntemi çok kullanıyor. Üçüncüsü ise; koyu renkli ruj sürerken dudak çevresini daha düzgün ve kusursuz göstermek.


Ben sadece gözlerimin içini aydınlatmak ve daha büyük göstermek için kullanıyorum. Gözleriniz zaten büyük ve canlıysa şanslısınız; bu tarz kalemleri kullanmaya ihtiyaç duymayabilirsiniz. Kaş altımı beyaz mat farlarla aydınlatmayı tercih ettiğimden ikinci yöntemi de es geçiyorum. 


Yumuşacık bir yapısı var. Gözünüzün içinde resmen kayıyor ve rengini kolayca veriyor. Yapısının ne kadar yumuşak olduğunu fotoğraftan anlayabilirsiniz:D Göz içine sürülen diğer aydınlatıcı kalemler gibi yapay durmuyor. Ten renginde oldukça doğal bir renge sahip. Kalıcılığını neredeyse gün boyu koruyor. Özellikle gözlerimin içine kalem süremem; hemen kızarır ve sulanır. Bu kalemde öyle bir sorun yaşamadım. Aynı zamanda temizlemesi de gayet kolay. 

Uygun fiyatlı güzel nude göz kalemi arayanlara önerebilirim. Türkiye'de ne yazık ki yok:( Şurada bahsettiğim Beauty Joint sitesinden aldım. Taupe ve Black renklerini de en kısa zamanda istiyorum. 5.99 $ gibi bir fiyata sahip. Makeupalley'deki yorumlarına da bakabilirsiniz. 4.1 gibi çok güzel bir puan almış.

Umut ediyorum ki Watsons, Wake Me Up serisini Türkiye'ye getirdiği gibi bu seriyi de en kısa zaman da getirir. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle sevgiler...

14 yorum:

  1. Tangle Teezer'ım sorunsuz elime ulaşırsa gönül rahatlığıyla bu kalemdende sipariş verebilirim. Adını çok duyuyorum ve merak ediyorum. Güle güle kullan Zuhal'cim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tangle Teezer'dan ben de istiyorum gelir inş sorunsuz. Şimdiden güle güle kullan:) kalem harika hatta Taupe rengini de al derim. Benim de aklımda o renk:)

      Sil
  2. Benimki de en yakin zamanda elime gecsin ya :-) cok guzel gercekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya gelsin seninki de şöyle Taupe rengini canlı canlı swatch yap bana:D

      Sil
  3. Bu rengine ve kalıcılığına bayılınca taupe rengini de aldım bakalım yollarını gözlüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taupe rengini ben de istiyorum. Güle güle kullan :)

      Sil
  4. Artık Türkiye'ye gelmeli, okudukça iç geçiriyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendiğim bir kalem inş trye de geliiiir :/ tatlım benimde blogum var ziyaret edersen sevinirimm

    YanıtlaSil
  6. Ben de essence'in nude göz kalemini aldım bu ürün TR'de olmadığı için ama hiç kalıcı olmadı maalesef göz içine sürdüğümde. Ayrıca Rimmel kadar yumuşak da değil sanırım yapısı. Nude göz kalemi arayanların aklında olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watsons yakın zamanda Türkiye'ye getiriyormuş :)

      Sil
  7. Yapısı yumuşak olan kalemler kalemtraşla açılınca hamur gibi oluyor bazıları. Bu kalemde o sorun var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır öyle bir durumla karşılaşmadım.

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)