1 Eylül 2013 Pazar

TARİFLER: ISPANAKLI BÖREK #2

Yağmurlu bir Eylül pazarından herkese günaydın:)
Bugün sizlere lezzetli bir tarif vereceğim: Ispanaklı Börek. 

Öğrenci evimde yeni lezzetler denemeyi çok seviyorum. Sıkça yaptığım ve herkesin beğenisini kazanan ıspanaklı böreğimi görücüye çıkarma vakti geldi:)

İç Malzemeler:
5 adet hazır yufka
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 kibrit kutusu beyaz peynir

Karışım İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Karışım için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyip güzelce çırpın. Ardından tepsinizi güzelce yağlayın. Yufkalardan birini tepsinizin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan bir miktar ekleyip yufkaya güzelce yayın. Başka bir yufkayı alıp bu sefer taşmayacak şekilde tepsinin içine yayın. Karışımdan ekleyip güzelce yayın. Aynı işlemi bir başka yufka yardımıyla tekrar yapın ve sıvıdan ekleyip yayın. Toplamda 3 kat yufkayı tepsiye yaymış olduk. 

Böreğin iç malzemesi için aldığınız, 1 kg ıspanağı güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 1 adet doğranmış soğanla beraber güzelce kavurun. Ardından kavurduğunuz ıspanağı tepsiye güzel yayın. 2 kibrit kutusu beyaz peyniri üzerine serpiştirin (daha leziz ve yumuşak olması için). Yufkaları üzerine koyup sıvıdan ekleyin. Aynı işlemi bir kez daha yapın. Tepsinin en altında kalan kenarlara taşmış yufkayı da en üste kapatıp geri kalan sıvıyı böreğin üstüne dökün. Güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Bu da öğrenci evimde yaparken Vine programında çektiğim bir video:)
Afiyet olsun:)




12 yorum:

  1. O kadar çok severim ki ıspanaklı börek.. Çok canım çekti şimdi.. Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
  2. ÇOk güzel görünüyor ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  3. Ispanaklı börek en sevdiğim börek bende yakın zamanda yapmaya çalışacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mevsimde ıspanak bulmak biraz zor inş bulabilirsn:)

      Sil
    2. :) öğrenci olduğum için zaten her şeyi donmuş alıyorum donmuş ıspanakla yaparım zaten yoksa yıkaması bir dert onun. 😥😰

      Sil
    3. Yıkaması büyük sorun hem de :/

      Sil
  4. Ispanaklı börek sabah kahvaltılarının 5 çaylarının sultanı :) Öğrenci evlerininde vazgeçilmezi.. donmuş ıspanakla hiç denemedim, lezzette bir değişim oluyor mu?

    YanıtlaSil
  5. ıspanak ısıya değdiği an havayla oksite geçip tamamen demir vitamini kaybeder, o yüzden ben tavada sotelemiyorum sadece soğanları yağla soteleyip, önceden yıkanıp süzülmüş ıspanağı çiğden karıştırıyorum malzemeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi zevk meselesi ama çiğden ürünler bana dokunuyor:/

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)