1 Haziran 2014 Pazar

Nisan-Mayıs Favorilerim

Kısa bir aranın ardından merhaba,
Bu aralar ne yazık ki bloga ayıracak pek fazla zamanım yok. Bir süre daha da maalesef buralarda olamayacağım. Yeni bir aradan önce de, Nisan-Mayıs aylarında sıkça kullandığım ürünleri yazmadan gitmek istemedim:)


Giorgio Armani Lasting Silk UV Fondöten: Ne kadar çok sevdiğimden her yerde sıkça bahsediyorum. Yağlı cildimde sivilce ya da başka bir hassasiyet oluşturmadan, doğal bir görünüm sağlıyor. Mat bir bitişi yok ancak; çok parlak bir bitişe de sahip değil. Şimdiye kadar kullandığım fondötenlerden kalıcılığı en iyi olan diyebilirim. Aynı zamanda içerisinde SPF 20 var. İlkbahar aylarında yeterli bir koruma sağlasa da; yaz ayları için SPF'i benim için düşük. Zamanım olmadığı için maalesef detaylı yazısını yazamadım. En kısa zamanda yazısı yazılmalı! (kendime not)

L'oreal Paris Kaş Kalemi 303 Deep Brown: Yapısı yumuşacık ve kaşlarıma rengi en iyi uyan kaş kalemi. Çok yoğun renk verip yapay bir görünüm oluşturmuyor. Günlük kullanım için oldukça uygun. Severek kullanıyorum ve kullanmaya da devam edeceğim.

Rimmel London Taupe ve Nude Göz Kalemi: Her ikisinin de yazılarını şu ve şuradan okuyabilirsiniz. Her zaman favorim olacaklar:)

The Body Shop Kaş Farı: Neredeyse bir yılı aşkın süredir çok sık kullandığım bir ürün. Kaşlarımın arasındaki boşluğu oldukça güzel dolduruyor. Fırçayı dokundurmam bile yeterli oluyor; oldukça pigmentli. Aynı zamanda da çok bereketli.

Physicians Formula Happy Booster Rose Allık: Pudra allıklardan en sevdiğim şüphesiz ki PF'nin rose rengi. Özellikle ilkbahar aylarında kullanmayı çok seviyorum. Pigmenti çok yüksek değil. Bu yüzden uygularken kontrol etmek oldukça kolay. Her bayanda olması gereken gayet hoş bir allık.


Burberry Pale Barley Far: Ne desem nasıl anlatsam gene de sevgimi ifade edemem. Şurada oldukça detaylıca anlattım. Geçtiğimiz bir ayı aşkın süredir her gün sadece bunu kullandım. Bir süre daha da kullanmaya devam edeceğim:)

Lorac Behind The Scenes Far Bazı:  Lorac paletin yanında deneme boyuyla geldi. Urban Decay far bazına göre çok daha başarılı. Elimdeki far bazlarını dönüşümlü olarak kullanıyorum. Son birkaç aydır da sıkça Lorac'ın bazını kullandım. Bence gayet başarılı. Bir süre sonra elimdeki far bazlarının karşılaştırma yazısını hazırlayabilirim.


Rimmel London Match Perfection Kapatıcı: Benim gibi sorunsuz göz altları için oldukça başarılı bir ürün. Çizgilerime dolmuyor ve göz altımı kurutmuyor. Aynı zamanda verdiği aydınlık görünümü çok beğeniyorum. Fazla arayışa gerek yok, benim için gayet yeterli bir ürün. Elimde yedeği de var.

Maybelline The Colossal Go Extreme Maskara: Maybelline'nin maskaralarını oldukça başarılı buluyorum. Son çıkan Go Extreme maskarasına ise bayıldım! Kirpiklerim seyrek ve kısa. Bu nedenle maskaraların benim kirpiklerimde çok fazla etki yapmayacağını biliyorum. High-end ya da drug-store hepsi de aynı uzunluğu ve hacmi veriyor. Bu yüzden uzunluk ve hacim konusu benim için ikinci planda. Peki bir maskaradan beklentim ne mi?: akmasın, bulaşmasın ve dökülme yapmasın. İşte bu yüzden bu maskaraya bayıldım. Gün boyu ne bir hassasiyet ne de bir dökülme, bulaşma asla olmuyor. O kadar çok sevdim ki ilk kez bir maskara bitmeden yenisini aldım. Herkesin maskaradan beklentilerinin farklı olacağını da unutmayalım. Benim beğendiğimi belki de siz sevmeyebilirsiniz.

Bourjois Bronzing Primer: İster fondötenin altına ister de üstüne uygulanabilen bir ürün. Ben fondötenin üzerine uygulamayı daha çok seviyorum. Bahar aylarında oldukça sık kullandım. İçinde turunculuk barındırmadan cilde güzel bir bronzluk sağlıyor. Bu yaz sıkça kullanmayı düşünüyorum.


MAC Plumful Ruj: Essie Button'u çok fazla takip edince, favori rujunu almazsam olmazdı. Beğenmekte de oldukça haklıymış. Gül rengi ve mürdüm karışımı oldukça hoş bir rengi var. İlk kez bu tonlardaki bir rengi kendime çok yakıştırdım.

Badger Broad Spectrum SPF 35 Güneş Kremi:  İçeriği tertemiz bir güneş kremi nihayet buldum. Vitacost alışverişimi hatırlamak için tık tık. Ciltte beyaz leke bırakması dışında her özelliğinden memnunum. Açık tenliyseniz beyaz leke sorunu da çok önemli olmayabilir. Bu yazı Badger ile geçirmeyi planlıyorum.

Haziran ayınız çok güzel geçsin. Bir süre daha buralarda olamayacağım. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiler... 

22 yorum:

  1. Zuhalcim benimde cildim yağlı ve fondoten arayışım hala bitmedi..En son Mufe Hd 'yi gözüme kestirmiştim ama Giorgio Armani Lasting Silk UV Fondöten yorumların biraz umut oldu bana:) bazsiz pudrasız duruşu nasıl? parlama yapıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çoğu zaman bazsız ve pudrasız kullandım. Yağlı cildimde maalesef dn mat fondötenler bile parlama yapıyor. Armanin duruşu çok parlak değil. Ama günün sonuna doğru alın çene ve burun bölgesi daha parlak duruyor. Kalıcılığı çok iyi. Günün sonuna kadar idare ediyor:) Yaz için almayı düşünüyorsan daha mat yapılı fondötenlere bakmanı öneririm:)

      Sil
  2. Burberry farın deseni bozulmasın diye sol üst köşeden kullanmak --> SENİ YERİM <3 Ama rengi filan da çok güzel. Zaten böyle markalardan sürekli ürün alma imkanımız yoksa her zaman günlük kullanıma uygun renkler tercih etmek en mantıklısı. Sonra çılgın yeşiller morlar alıp, "Aa X markası high-end ürünüm bozuldu." oluyor :)

    Favorilerine bayıldım, hepsi hakkında uzun uzun yazarsam benim de bi blog postu yapar :P Happy Booster'dan bu yaz içinde kesin alıcam, ama ne zaman bilmiyorum ^_^ Öpüyorum kuzum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum bu tarz markalarda risksiz renkler daha mantıklı. Gerçi bendeki bütün farlar hep bu tonlarda:D Demek ki neymiş bu tonlar bana yetip de artıyormuş daha fazla almasam da olurmuş (inş canım ya:D) Çok öperim Müge'cim sen de yaz favorilerini zevkle okurum<3

      Sil
  3. Armani fondöten uzun zamandır benimde aklımda ilk fırsatta almam lazım =) Favorilerin çok güzelmiş canım içim açıldı ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcılık ve doğal görünüm arıyorsan denemeni öneririm. Teşekkür ederim beğenmene çok sevindim:)

      Sil
  4. hepsi cok güzel tatlim, essie buttonu bende seviyorum, plumful rujunu merak ettim simdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bence beyaz tenlilere çok yakışan bir ruj:)

      Sil
  5. Bu aralar kaş kalemi arayışındayım Loreal'e bir bakayım :) Physicians Formula allığın hem rengine hem de desenlerine bayılıyorum hep aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaş kalemi oldukça başarılı severek kullanıyorum. Allık da öyle:)

      Sil
  6. Favorilerine bayıldım! L'oréal kaş kalemi ve MAC Plumful'u listeme aldım çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Esin'cim:) Eminim Plumful sana da çok yakışır.

      Sil
  7. Favoriler yazısı müthiş olmuş zuhalciiim:) o bourjois bronzer'ı aldırtacaksınız valla bana hep karşıma çıkıyor meret:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir bronzer ben severek kullanıyorum :) Beğenmene çok sevindim çok öpüyorum<3

      Sil
  8. L'oréal kaş kalemi kesinlikle benimde favorim bayılıyorum ona ;) Bu arada o allığı artık o kadar çok merakediyorum ki nerden alabilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Phsicians Formula satan eczanelerden ya da online sitelerden satın alabilirsiniz.

      Sil
  9. MAC Plumful ruj Essie Button'u izlemeye başladığımdan beri Mac'den alınacak rujlar listemde en başta :) Umarım beyaz tene yakıştığı kadar esmer tene de yakışan bir ruj olur güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da yakışacağından eminim canım teşekkür ederim<3

      Sil
  10. Plumful benimde favorilerimden.armani lasting silk ve burberry fara bayıldım tatlım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plumful harika gerçekten:) Diğerlerine de bakmanı öneririm ikisi de harika<3

      Sil
  11. Armani fondotenin kaç numarasını kullanıyorsun acaba? Birde referans olarak macte kaç numara kullanıyorsunuz? Mac nc 20'im netteki swachlardan pek bi sonuca varamadım..4-4,5-5 hatta 5,5 önerenler var ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armani fondötende 4 numarayı kullanıyorum. Kış için yarım ton koyu geliyor ancak yazın pek sorun olmuyor. Bildiğim kadarıyla lasting silkte 4 en açık ton. Mac de nc20 yim galiba tam hatırlayamadım:/

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)