7 Şubat 2015 Cumartesi

Caudalie Instant Foaming Cleanser- Yüz Temizleme Köpüğü

Merhaba,
Clarisonic aldıktan sonra içeriği temiz ürünlere çok daha dikkat etmeye başladım. Hem nemlendirici hem de temizleyici seçerken elimden geldiğince içeriğinin güzel olmasına özen gösteriyorum. Caudalie ürünlerine son dönemlerde ilgi duymaya başladım. Ünlü güzellik iksirini ve temizleme köpüğünü denedim. İkisinden de oldukça memnun kaldım. Güzellik iksiri bittikten sonra Lush'ın Tea Tree toniğini aldım. Bana sorarsanız Caudalie'nin güzellik iksiri çok daha güzel. Bugün Caudalie'dan yüz temizleme köpüğünü inceleyeceğim.


Bu üründen için Caudalie; "Hafif köpüksü yapıya dönüşen bu likit temizleyici cilde hassas bir temizlik sunar. Sabunsuz formülü ile cildin doğal dengesine uyumludur. Cilde ışıltı, yumuşaklık ve rahatlık kazandırır. Üzüm çiçeği, karpuz, beyaz gül ve pembe biber esansları içerir." diye bahsetmiş.

Nasıl Kullanıyorum?
Clarisonic almadan önce bu temizleme köpüğünün 50 ml'lik boyunu denedim. Memnun kalınca 150 ml'lik boyundan iki tane aldım. Sabah ve akşam olmak üzere iki kez kullanabiliyorum. Aslında daha çok Clarisonic'le kullanmak için aldım. İki pompa Clarisonic'in ıslatılmış başlığına sıkıp cildimde gezdiyorum ve suyla temizliyorum (Clarisonic'le ilgili detaylı yazı gelecek). Cildimi ellerimle temizlediğim günlerde ise; nemlendirilmiş cildime iki pompa sıkıp yuvarlak hareketlerle yayıyorum. Ardından bol suyla yıkıyorum. Yüz ve göz olmak üzere bütün yüzümü rahatlıkla temizleyebiliyorum. Waterproof ürünleri çıkarmakta pek başarılı değil; onun dışında göz makyajımı güzelce temizliyor. Gözlerimi temizlerken az da olsa yanma yapıyor. Onun dışında çok severek kullanıyorum. Sivilcelenmeye meyilli kışın karma yazın ise yağlanan bir cildim var. Cildimi kurutmuyor, germiyor, sivilce ve herhangi alerjik bir durum oluşturmuyor. Temizledikten sonra, cildimi gerçekten kirden arındırıp yumuşacık yaptığını hissediyorum. Bittikçe alacağım ve oldukça memnun kaldığım bir ürün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.


 Hafif üzümlü güzel bir kokusu var. Her cilt tipi için uygun olduğu ileri sürülmüş. Kuru ciltliler için nasıl etki eder emin değilim. Çok yağlı ciltler belki sevmeyebilir. Karma ve yağlı ciltlilerin sevebileceğini düşünüyorum.

Pompalı bir başlığı var. Su gibi bir yapısı var. Kullanmadan önce şişenin çalkalanmaması gerekiyor. Pompasına bastırdığınızda elinize ürün köpük şeklinde geliyor. Sadece Clarisonic kullandığım zamanlarda tercih ettiğim için uzunca süre dayanıyor.. 

Dermotolojik olarak test edilmiş. İçeriğinde paraben, fenoksietanol, mineral yağ, renklendirici bulunmuyor. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş. Menşei Fransa. 12 aylık kullanım ömrü var. 150 ml ve sabit bir fiyatı yok. Genelde Caudalie ürünlerinin fiyatları her sitede değişiklik gösteriyor. Ortalama olarak 40-50 TL arasında bir fiyatı var. Dermokozmetik satan sitelerden ve Caudalie satan eczanelerden temin edebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

17 yorum:

  1. Cildim kuruya dönmeden önce 5 şişe falan bitirdim sanırım bu köpükten! Bana göre karma-yağlı ciltler için en iyi temizleyicilerden. Hiç makyaj çıkarmayı denemedim ama; genelde Bioderma ile silip, yatmadan önce yüzümü Caudalie ile yıkıyordum. Güle güle kullan, bence gerçekten güzel seçim ^_^ Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kesinlikle güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum. Makyajı da güzel çıkarıyor. Sanırım makyaj çıkarma suyu da varmış denemedim. Ama bununla yoluma devam etmeyi düşünüyorum. Yorum için teşekkürler:)

      Sil
  2. Clarisonic yazini merakla bekliyorum zuhalcim, yine guzel bir yazi olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu ay yazısını yazmayı planlıyorum:)

      Sil
  3. Caudalie ürünlerini baya bir merak diyorum ama elimde ki Kiehl's temizleyici ve toniğim bitmeden ne yazık ki alamayacağım ama bu ürünü bir kenara yazdım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de denemelisin içeriği gayet güzel. Cildi yormadan güzelce temizliyor:)

      Sil
  4. caudalie'nin ürünlerinin üzüm kokusuna bayılıyorum ben de .. bu köpük de listemdeydi ama elimde çok ürün var biraz bitsin alacağım mutlaka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokuları çok güzel gerçekten. Güzellik iksirinin kokusu ise bence bambaşka:)

      Sil
  5. Bende 2.şişeyi bitirmek üzereyim.çok çok güzel bir cilt temizleyicisi.makyaj temizlemek içinde ayrı bir ürünü var.onuda kullanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj temizleyicisini denemedim ama bu işimi oldukça görüyor. Uzunca bir süre bittikçe alacağım galiba:)

      Sil
  6. Çok merak ettiğim bir ürün, cildim karma elimdeki ürünler bitince alacağım sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50 ml lik boyunu alıp deneyebilirsiniz. Beğeneceğinizi düşünüyorum:)

      Sil
  7. Caudalie ürünlerini seviyorum, dediğin gibi kokusu çok tatlı oluyor :) Şu sıralar cildim çok değişken olduğundan alamadım, yoksa bu ve bir kaç ürünü aklımda markanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel ürünleri var. Seveceğini düşünüyorum;)

      Sil
  8. Temiz içerik konusunda kafam karışmaya başladı. Sodium laureth sulfate'ın ne zararı var mesela? Bir propylparaben değil herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz nette araştırma yaptım ve şurada içeriklere dair oldukça fazla bilgi var. Belki işini görür ama ne kadr doğru ondan da emin değilim. https://www.aubrey-organics.com.tr/hakkimizda.asp

      Sil
  9. size birşey danışmak istiyorum, turuncu kasadan caudalie elixir sprey almıştım cosmetic calculator de üretim tarihi 2010 yazıyor, kullanmakta tereddüt ettim arayıp sorduğumda ömrünün 5 yıl olduğu açıldıktan sonra 15 ay içinde tüketilmesi gerektiğini söylediler,doğru mudur?

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)