20 Mart 2014 Perşembe

Hangisi Daha İyi?: Bioderma Sensibio H2O mu? Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu Mu?

Cildim yağlı olduğu için, makyajımı temizlerken titiz olmak zorundayım. Kirden ve yağdan yeterince arınmazsa; sabahında ufacık sivilceler görmek kaçınılmaz oluyor. Bioderma'nın Sensibio H2O'su ile makyajımı temizleyip ardından Clarisonic ile daha detaylı temizleme işlemi yapıyorum (Clarisonic'le ilgili güzel detaylı bir yazı yazacağım). Son zamanlarda Garnier da Bioderma'ya dupe olarak gösterilen, yeni bir makyaj temizleme suyu çıkardı. Bioderma'yı yıllardır kullanıyorum. Garnier'ı da dene fırsatı bulmuşken; aralarındaki farkları ve benzerlikleri bugün inceleyeceğiz:)


  • Bioderma Sensibio H2O 500 ml, 35-50 TL arasında değişirken, Garnier makyaj temizleme suyu 400 ml ise; 16 TL. İndirimle Garnier'ı 8 TL'ye aldığımı düşünecek olursak; Bioderma'ya göre çok daha uygun fiyata sahip.
  • İkisiyle de yüz, göz ve dudak makyajınızı çıkarabiliyorsunuz. Göz makyajını çıkarmakta ikisi de yeterli değil. 
  • Kalıcılığı yüksek fondötenleri çıkarmakta Bioderma daha etkili. Garnier'la iki kez üst üste silmeme rağmen; Bioderma ile tekrar silince kalıntılara rastlıyorum. Özellikle Armani lasting silk fondöteni Garnier'la çıkarmak çok zor.
  • İkisi de dermatolojik olarak test edilmiş. Alkol, paraben ve parfüm içermiyor.
  • Bioderma'nın içeriği: water, PEG-6 capric glycerides, cucumis fruit extract, mannitol, xylitol, rhamnose, fruc-tooligosaccharides, propylene glycol, disodium edta, cetrimonium bromide.
  • Garnier'ın içeriği: water, hexylene glycol, glycerin, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, poloxamer 184, polyaminopropyl biguanide.
  • İkisinde de durulanmaya gerek yok. Cildim hassas olduğu için suyla durulama ihtiyacı duyuyorum.
  • İkisi de hassas ciltliler için uygun. Bioderma'nın kullanım ömrü 12 ay iken, Garnier'ın ki 6 ay.
  • İkisi de plastik bir ambalajda. Garnier'da pembe, Bioderma'da ise kırmızı renkler kullanılmış. 
  • Bioderma cildimde herhangi bir kuruluk oluşturmuyor. Cildimi temizlediğini ve canlandırdığını hissediyorum. Garnier ise birkaç tık geride. Ne yazık ki cildimi Bioderma kadar iyi temizlediğini hissetmiyorum. İkisinde de herhangi bir alerjik sorun yaşamadım.
  • İkisinin de su gibi akışkan ve renksiz bir yapısı var.
  • Hem Bioderma hem de Garnier arasında çok bariz fark yok. İkisi de birbirine çok yakın. Ancak dediğim gibi arındırma konusunda Bioderma biraz daha önde.
  • Eğer Bioderma'ya yüksek fiyat vermek istemiyorsanız Garnier'ı tercih edebilirsiniz.
İndirimlerde yakaladıkça Garnier'ı tekrar alabilirim; Bioderma'yı ise her zaman elimin altında bulundurmaya devam edeceğim. Ayrıca Lisa Eldridge'nin de Bioderma Sensibio H2O'yu önerdiğini hatırlatayım:) Siz neler düşünüyorsunuz? Sizce hangisi daha iyi? Yoksa ikisini de kullanmaya devam mı? Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

19 yorum:

  1. Bioderma o kadar iş görüyor ki şu zamana kadar başka bir ürünle değiştirmeyi düşünmedim ama fiyat olarak bakılırsa garnierde denenebilir bence ama yinede bioderma daha önde olacak benim için sanırım , bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen aynı duyguları paylaşıyoruz:) Bioderma'nın yeri ayrı ve her zaman da öyle kalacak. Garnier' da Bioderma'dan sonra iyi olacak temizleyicilerden:)

      Sil
  2. Ama garnier'ın da fiyatı çok iyi yaa :D

    YanıtlaSil
  3. Bence de ikisi birbirne çok benziyor, rahatlıkla ikame olabilirler. Diğer taraftan Bioderma bana daha ferah geliyor, o metalik kokusunu da seviyorum. Param varsa ve kampanyalı yakalarsam Bioderma alırım. Ben de bu konuda yazmıştım: http://bakimsalseyler.blogspot.com.tr/2014/02/garnier-kusursuz-makyaj-temizleme-suyu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Bioderma almaya devam edeceğim. Okuyorum yazını:)

      Sil
  4. Ben de bu ara indirimlerde çok denk gelmiştim garnier a ama cesaret edememiştim bu yazından sonra denemekte fayda var diyor biodermanın yerinin kalbimizde başka olduğunu söylerek susuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bioderma başkadır;) ama Garnier da onun yokluğunda fena sayılmaz:)

      Sil
  5. Ben inidirmden 2 şişe aldım bence aralarında pek bi fark yok sonuçta kabasını alıp yüz yıkama jeli ile temizliyorum ben makyajımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok büyük fark bulamadım; ama kalıcılığı yüksek fondöteni çıkarmakta Garnier biraz geride kalıyor. Dediğin gibi cildi tekrar temizlediğim için bu pek de önemli değil:)

      Sil
  6. Ben Bioderma'yı çok seviyorum. Ama bir indirimde Garnier'i de denemeyi düşünmüyor değilim :) Yazın beni daha da ikna eti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bioderma'ya en yakını bence Garnier yapmış. Dene bakalım memnun kalacak mısın :)

      Sil
  7. Bioderma göz makyajı çıkarmada vasat bence, Garnier ise bir daha alacağım bir ürün değil, hiç etkili bulmadım. Sürdükten sonra ferahlıyorum ama termal su kullanmayı daha faydalı buluyorum bunun için. Alkol içermeyen jel temizleyiciler göz makyajını temizlemekte daha etkili bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikisini de başarılı bulmuyorum göz makyajını çıkarmakta. Çift bazlı temizleyiciler kullanmayı tercih ediyorum:)

      Sil
  8. bu aralar bioderma turuncukasa.com da 26 lira. denemek isteyenler ve stoklayanlar kaçırmasın derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fiyatlara düşünce bende şüphe uyanıyor, acaba son kullanma tarihi yakın mı diye:/

      Sil
    2. yok, gerçekten o site çok ucuz satıyor, bir kaç kez alışveriş yaptım skt sorunu yaşamadım hiç. önerebilirim. tek sıkıntı bir haftayı bulabiliyor bazen kargoyu yollamaları. başka sorun yaşamadım açıkçası ben.

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Bioderma'yı indirimli buldukça depoluyorum, bu da elimin altında olsun :)

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)