25 Mart 2014 Salı

Clinique Anti-Blemish Fondöten (01 Fresh Alabaster)

Merhaba,
Aylar önce Clinique'nin online sitesinden güzel bir alışveriş yapmıştım. Alışverişim yazımı hatırlamak için şuraya tıklayabilirsiniz. Aslında alışverişin tek amacı vardı o da; anti-blemish fondöten. Uzun süredir merak ettiğim bir fondötendi. Üç ayı aşkın süredir kullanıyorum. Bu da demek oluyor ki artık yorumlama vaktim geldi.


Eğer yağlı ve zaman zaman da sivilceye maruz kalan bir cildiniz varsa; fondöten bulmak biraz daha zorlaşıyor. Cildi yağlandırmayan, sivilce yapmayan, doğal görünümlü, cildi kurutmayan ve cilt bakımı yapan fondöten bulmak gerçekten sıkıntı. Bu özellikleri kapsayan bir fondöten var mı? Varsa ben henüz tanışmış değilim.

Cilt yapımdan her yazımda az çok bahsediyorum: Yağlı, hassas, sivilcelenmeye meyilli ve yanaklarım ise nemsiz. Cilt ürünleri seçerken çok dikkat ediyorum. İçeriği ve kalitesi benim için önemli. Aksi takdirde aylarca sürecek cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyorum. 


Clinique anti-blemish fondöten, yağlı ve karma cilt yapısına sahip olanlara tavsiye ediliyor. Sivilcelere iyi geldiği ve oluşumunu azalttığı ileri sürülüyor. Yağsız ve tamamen mat bir bitişi var. Sabitleme ihtiyacı duymuyorum. Günün sonunda alın, burun ve çene bölgemde parlama olduğunu görüyorum. Yağlı ve çok yağlı cildiniz varsa; parlama yapmayacak fondöten ne yazık ki olmuyor. Kapatıcılığı orta seviyede. İki kat uygularsanız çok daha iyi sonuç alabilirsiniz. Yapısı çok akışkan değil; çok yoğun da değil. Uygularken hızlı olmanız gerekiyor; pudramsı bir yapısı olduğu için çok çabuk sabitleniyor. Yüzde kalıp gibi durmuyor; ancak iyice dağıtmazsanız mimiklere dolup kötü bir görünüm oluşturabiliyor.

Plastik bir ambalajı var. Cilt ürünlerinin (nemlendirici ve fondöten gibi) plastik olmasını sevmiyorum. Hem şık olmuyor hem de sağlıklı bulmuyorum. Ürünü içinden sıkarak çıkarıyorsunuz. Pompalı olsa daha iyi olabilirdi; ama ürünü alırken sorun yaşamadığım için pek de önemli değil.

Hem elle hem de fırçayla uygulamak mümkün. Ben Real Techniques'ın Buffing fırçasıyla ya da süngeriyle uygulamayı tercih ediyorum. İkisiyle de doğal görünüm elde edebiliyorum. Elimle uygularken pek hızlı olamıyorum; haliyle sonuç da pek doğal olmuyor. Uygulamadan önce cildimi güzelce nemlendiriyorum. Aksi takdirde cildim gün içinde gerilip kızarıyor. Sadece gerilmekle de kalmıyor donuk bir görünüm oluşturuyor. Yağlı ve çok yağlı ciltli olsanız bile; bu fondöteni kullanıyorsanız cildinizi çok güzel nemlendirmelisiniz. İçerisinde bulunan ve sivilceleri kurutma özelliği olan salisilik asit cildinizde kuruluk oluşturabilir. Yanaklarım nemsiz olduğu için, fondöteni ne zaman kullansam cildimin gerildiğini hissettim. Bu nedenle kullandığım süre boyunca yanaklarımı kuruttu. 

Sivilceleri tamamen geçirdiğini söyleyemem.Ancak sivilceli dönemlerimde, cildimin yağ dengesini sağladığını ve sivilcelerin boyutunu küçülttüğünü söyleyebilirim. Yağlı ve sivilcelenmeye meyilli cildiniz varsa bu fondöteni sevebileceğinizi düşünüyorum.


Karma ciltliler için de önerilmiş ancak; ben yağlı ve çok yağlı ciltlilerin tercih edebileceği bir fondöten olduğunu düşünüyorum. Yukarıda nedenlerinden bahsettim. 30 ml ve 2 yıllık kullanım ömrü var. Dermatolojik tedavilerle birlikte kullanıldığında ciltte tahriş veya kuruluk yaratabileceğine, ürünün ambalajında yer verilmiş.

Lisa Eldridge de bu fondöteni şu videosunda sivilceli, yağlı ve çok yağlı ciltlilere önermiş. Sivilce ve yağlanma sorunu yaşadığım dönemlerde rahatlıkla kullanıyorum. Günlük kullanım için cildi yorduğunu düşünüyorum. Biterse tekrar alır mıyım emin değilim. Çünkü ciddi sivilce sorunu yaşamıyorum. Ürünü Clinique standı olan her yerden ve online sitesinden satın alabilirsiniz. Bir daha ki yazıda görüşmek üzere sevgiyle kalın...

13 yorum:

  1. Gayet açıklayıcı bir tanıtım yazısı olmuş ellerine sağlık:)
    Sevdim mi sevmedim mi, içime sindi mi hala net bir kararım yok benim.Çok büyük heveslerle de almıştım.Kullanmaya başlayalı 2 aydan fazla oluyor.Yağlı ve dönemsel sivilceli bir cilt yapım var.
    Her gün kullanımda cildi yorma, ve akşama doğru parlama tespitlerine birebir katıldım.
    Bir de ekstra eklemek istediğim birşey var.Olan sivilcelerimde küçülme ve gerileme hissettim ama sanki bu fondöteni kullandığımda cildimde daha çok sivilce problemi oluştu gibi geldi bana.Benim paranoyam mı bilemiyorum ama bunun düşüncesi bile beni biraz soğuttu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim:) Belki cildini tembelleştirmiş olabilir bilmiyorum. Ben sadece sivilceli dönemimde kullanıyorum. Günlük kullanım için cildimi fazlaca yoruyor:/

      Sil
  2. benim cildim kuru, ama her zaman nemlendiririm. Arada bir aklıma geldiğinde kullanıyorum bu ürünü umarım sorun yaşamam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildin kuruysa bence hiç kullanma benim yağlı cildime bile ağır geliyor.

      Sil
  3. *-* rengu ve kıvamı hos gorunuyor*-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En açık rengi bendeki kıvamı da fena değil ama çok çabuk sabitlendiği için hızlı hareket etmek gerekiyor:)

      Sil
  4. Yazını okuduğum iyi oldu.Daha öncede sormuştum sana alıp almamak konusunda .
    Şimdilik Rimmel Wake Me Up dan memnunum ,hafif yapısını seviyorum .
    Alakasız olazak ama foto. makinenin markası,modeli nedir ?
    Rica etsem söyler misin ? :)

    YanıtlaSil
  5. Hiç superdefense CC kremini kullandığın oldu mu? Alacağım ama acaba değer mi

    YanıtlaSil
  6. sivilce açısından far edilir bir etkisini görmedim ama ciltteki duruşundan memnunum. yalnız kuruluk sorunu bende yaşıyorum. benzer cilt yapısındayız yazıdan anladığım kadarıyla, bu ara nemlendirici arayışındayım öneriniz var mı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt yapımız benzerse eğer Kiehl's Skin Rescuer nemlendiricisine bakabilirsin:) Birkaç post öncesine inersen detaylı yazısı var:)

      Sil
  7. Bunu bende kullanıyorummm. Ve yeni açtığım blogumun ikinci yazısı kendisi. isterseniz beklerim :) ; http://kelebeginkanati.blogspot.com.tr/2014/04/clinique-anti-blemish-fondoten-02-fresh.html

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)