21 Mart 2014 Cuma

Chanel- 64 Inspiration Krem Allık

Merhaba,
Bundan birkaç ay önce birisi çıkıp, 'bir allık deneyeceksin sonra da diğerlerine dönüp bakmayacaksın bile' deseydi; inanmazdım. Chanel krem allıkları denedikten sonra fikrim tamamen değişti. Elimdeki diğer allıklara dönüp bakmıyorum desem abartmamış olurum.



Öncelikle şunu söylemeliyim ki; daha önce krem allıklara karşı ön yargım vardı. Uygulamasının zahmetli ve kalıcılığının az olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden de koleksiyonumda krem allıklara daha önce hiç yer vermedim. Chanel Inspiration benim ilk krem allığım oldu   O kadar çok beğendim ki; Chanel'in bahar koleksiyonuyla çıkan Intonation rengini de aldım. Alışveriş yazımı şuradan okuyabilirsiniz.

Kendime doğum günü hediyesi Clarisonic alırken; aklımda hiç yokken kendimi Chanel standında buldum. Elim krem allıklardan en açık renk olan Inspiration rengine gitti. Yüzümde deneyince bayıldım. Yaklaşık 3 aydır neredeyse her gün kullanıyorum; dolayısıyla da ortasını birazcık aşındırdım:)

Chanel'in zerafetine yakışır; siyah ve beyaz renklerden oluşan şık bir ambalajı var. Çantada taşımak için sağlam ve küçük. Aynı zamanda paketin çizilmemesi için kadife şık bir kılıfı daha var. Bu tasarımları kim düşünüyorsa eline emeğine sağlık diyorum. Bir tasarım ancak bu kadar zarif olabilir!


Bebek pembesi diye tabir edilen doğal tonlarda mavi alt tonlu harika bir pembe! Yüzümde duruşuna bayılıyorum. Sanki yanaklarımın kendi doğal rengi gibi. Yüzüme sağlıklı ve doğal bir görünüm kazandırıyor.Kadife ve yumuşacık bir yapısı var. Parmağımla dokunduğumda hemen rengini veriyor. Pigmentasyonu harika! Genelde gün boyu makyajla dolaşmıyorum. Ancak yağlı bir cildim olmasına rağmen kalıcılığına bayıldım. En az 6-7 saat cildimde kalmayı başaran nadir allıklardan biri oldu. 


Inspiration kimlere yakışır derseniz; bence açık tenlilere gidecek bir renk... Pembenin belli belirsiz bir rengi olduğu için esmerlerde kendini ne kadar belli eder emin değilim. O nedenle cildinizde kesinlikle denemelisiniz!

Hem fırçayla hem de parmaklarımla rahatlıkla uygulayabiliyorum. Genelde parmaklarımla uygulamak kolayıma geliyor. Diğer krem allıklardaki o yağlı görüntü bunda yok. Cildime dokundurduğum an köpük gibi dağılıyor. Rengini verip sabitleniyor. Islak yapışkan bir görünüm oluşturmuyor. Eğer rengini fazlaca bulduysam, Real Techniques Stippling fırçamla dağıtıyorum. İçinde ışıltı barındırmıyor; mat doğal bir bitişi var.


Makeupalley'de 4.6 gibi çok güzel bir puan almış. Kullananların %80'i biterse tekrar satın alırım demiş. Aynı şekilde ben de bitse tekrar alırım. Şunu da unutmamak gerekir ki; Inspiration limited edition (sınırlı üretim) bir renk. Yani biterse bulması biraz zor olabilir.

Bence olumsuz hiç bir özelliği yok. Hatta nasıl abartmadan anlatabilirim diye de uzunca bir süre düşündüm. Objektif olmakta ilk kez bu kadar zorlandım. Sephora ve Sevil mağazalarından temin edebilirsiniz. 2.5 gr ve fiyatı 122 TL. Zam gelmeden önce indirimle 96 TL'ye almıştım. İndirimleri takip ederseniz biraz daha uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Bir daha ki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

4 yorum:

  1. çok güzelmiş ve sanada çok yakışmış <3 chanel farkı tabiki

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan çok güzel görünüyor gerçekten.

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)