23 Mart 2014 Pazar

Bir Tatlı Huzur...

Şehrin gürültüsünden, derslerden bazense hayatın kendisinden sıkılıp bir tatlı huzur almak isteriz. Herkesin huzur arayışı başkadır. Şöyle bir bakıyorum da beni ne yapmak mutlu eder diye; sevdiklerimin yanında olmak ve sevdiğim şeyleri yapmak. Sevdiğim şeylerin başında ise kahve içmek ve yeni yerler keşfetmek geliyor. Son zamanlarda İstanbul'a gittiğim ve gitmekten zevk aldığım birkaç yer var. 

Cup Of Joy


Bebek'te Yasemin Pasajı'nda, mini kafe. Şunu çok net söylemeliyim ki; bana göre İstanbul'da en lezzetli kahvenin yapıldığı mekan. Kahve çekirdeklerini özel olarak ithal ediyorlar ve kendileri kavuruyorlar. Bu nedenle her daim taze kahve içebiliyorsunuz. Aynı zamanda çekirdek kahve satışı da yapıyorlar. Gerçek bir kahve tutkunuysanız ve iyi kahve içmek istiyorsanız Cup Of Joy'a uğramalısınız. Sonrasında başka kahveleri beğenmezseniz sorumluluk kabul etmiyorum:)


Mum's Cafe


Karaköy'de Fransız Geçit'inin içinde, kitabınızı ve ipadinizi alıp kahve eşliğinde akşama kadar huzur dolacağınız sıcacık bir yer. Küçük ve samimi bir ortamı var. Etraftan pasta ve kahve kokuları yayılıyor. Siz ders çalışırken anneniz size kahve ve pasta getiriyor gibi.. Bende uyandırdığı izlenim tam olarak bu. Klasik kafelerin o yapaylığı burada yok. Kahveleri oldukça lezzetli. Çalışanları da gayet sıcak ve samimi. İstanbul'a her gittiğimde uğradığım şirin mekan. Umarım Karabatak gibi fazlaca ünlü akınına uğrayıp bu samimiyetini yitirmezler.

Maria's Cheesecake


Cheesecake sevdiğimi her seferinde dile getiriyorum. Tatlılarla aslında hiç aram yoktur. Tabi söz konusu cheesecake ise orada bir duralım. Ayda bir kez kendimi sevdiğim yiyeceklerle ödüllendirmem gerekirse; bu şüphesiz ki cheesecake olur. İstanbul genelindeki çoğu cheesecakeleri denedim ve açık ara en iyisi: Maria's Cheesecake oldu. Tazeliği, lezzeti ve çeşitliliği aynı anda bulabiliyorsunuz. İstanbul'da birkaç yerde şubeleri var. Bana en yakın olan Kozyatağı'ndaki şubesi. Küçücük sade bir kafe. Çalışanları o kadar güler yüzlü ve samimi ki tekrar tekrar gelme isteği duyuyorum. Brownili ve Madagaskarlı elmalı tart olan cheesecakeleri favorim. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve cheesecake seviyorsanız burayı denemenizi öneririm.

Son zamanlarda favori üç mekanım; Cup Of Joy, Mum's Cafe ve Maria's Cheesecake. Sizin de İstanbul'a gitmekten zevk aldığınız ve huzur bulduğunuz yerler varsa; yorum olarak bırakırsanız sevinirim. Keyifli pazarlar...

11 yorum:

  1. Zuhalcim ne güzel anlatmışsın,gitmiş kadar oldum.
    Paylaşımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Benim de çok hoşuma gitti özellikle Mum's cafe ayrı bir merak ettim . İstanbul'a yolum düşerse aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve sıcak bir kafe uğramanı öneririm :)

      Sil
  3. Maria's cheese cake i bir bilen daha buldum, super! :) ben ana merkezine yani cavusbasına gidiyorum. Maria Hanımla da tanıstım. Kendisi cok seker bir bayandı..
    Mums Cafe ilk acıldıgında gitmistim ve kiş ile limonata almıstım. Harikaydı! Karsısındaki Ops da bir diger favorimdir..
    Kahve delisi olan ben gercekten muhtesem bir kahve icmek istedigimde Eminonu'nde Brew Coffeeworks e gidiyorum. Orada kahve ictikten sonra artık hic bir yerin kahvesinden zevk alamıyorum.. Legacy Ottoman Hotelin alt katında yer alıyor.

    http://lifewithhk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ops ve Brew Coffeeworks'ü de biliyorum:) Ama Cup of joy un kahvesi bana göre hepsinden harika:) Denemediysen öneririm:)

      Sil
    2. mutlaka deneyecegim! tesekkur ederimm :)

      Sil
  4. Cheesecake' e bayılırım ^^ Maria's Cheesecake' e uğramalıyım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hoşgeldin aramıza ben de bayılırım:) Ve Maria'nın cheesecakeleri harika<3

      Sil
  5. Ben sadece bir kez gitme fırsatı buldum ve oturmak için zaman ayıramadım ama o şirin ötesi dekoru ve meşhur muhteşem macaronları ile İstinye Park Laduree eğer macaron seviyorsan sana bir tavsiye olsun o zaman :) Tamamen pastel tonlardaki küçük dükkanına bayılıyorum, hemen önüne de masalarını atıyor, isteyen oturup sıcak içeceğinin yanında o müthiş macaronlardan yiyebiliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayı biliyorum ama macaron sevmiyorum maalesef:( Dekorasyonuna ben de bayılıyorum:)

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)