17 Şubat 2014 Pazartesi

Wet'n Wild Comfort Zone Far Paleti İncelemesi

Merhaba,
Bugün sizlere uzun zamandır severek kullandığım; uygun fiyatlı, güzel bir üründen bahsedeceğim: Wet'n Wild Comfort Zone 8'li far paleti...

Wet'n Wild maalesef Türkiye'de bulunmuyor. Instagram'da satış yapan Amerikadanaliyorum adlı kullanıcıdan Comfort Zone'yi alıp hayran kalınca, Beauty Joint sitesinden diğer çeşitlerini de aldım. Alışveriş yazımı okumak için tık tık.



Bu kadar uygun ve güzel bir ürünün Türkiye'ye hala gelmemiş olması gerçekten üzücü. Paletteki her far high-end diye tabir edilen markaların bazı farlarına dupe (benzer) olarak gösteriliyor. 


Paleti inceleyecek olursak; basit ve kırılabilecek bir ambalajı var. Toplamda 8 farklı renk bulunuyor. Hem gece hem de günlük makyaj yapmak için kahverengi, yeşil ve doğal tonlardan oluşuyor. Paletteki renkler kendi içinde kademelere ayrılmış; 2'şer tane browbone, eyelid, crease, definerden oluşuyor.


Paletin arkasında resimli olarak kademelerin nasıl uygulandığı anlatılıyor. Aynı zamanda paletteki farlarla nasıl göz makyajları oluşturulabileceğini gösteren bir örnek tablo da yer alıyor. İsterseniz bu önerilerden faydalanabilirsiniz.
İçeriğine takılan biriyseniz; talc, paraben ve diğer türlerini ne yazık ki içeriyor.


Paletten iki taraflı küçük bir fırça çıkıyor. Sadece burada yorumlamak için kullandım ve beğenmedim. Çok kullanışsız; olmasa da olurmuş.

Paletteki renkleri 4'erli olarak inceleyelim:


Üstteki ilk iki renk browbone diye geçiyor. Soldaki yumuşacık bir şampanya rengi. Mac'in Ricepaper farına dupe gösteriliyor. Sağdaki açık altın tonlarında yumuşacık bir renk. Urban Decay Ruthless farına dupe olarak gösterilmiş. 
Alttaki iki renk eyelid; soldaki pembe, altın karışımı bakır tonlarında ışıltı bir renk. Mac Jest rengine dupe olarak gösteriliyor. Sağdaki ışıltılı bir zeytin yeşili. Mac Juxt'a dupe gösterilmiş.



Her bir swatchın üzerinde hangi farın hangi marka fara karşılık geldiğini belirttim. Bu ilk dört fardan üçünü çok beğendim. Genelde makyajımda yeşil tonları tercih etmediğimden, en beğenmediğim renk sonuncusu oldu.


Paletteki son 4'lüden ilk sıradaki crease farlar; soldaki altın yansımaları olan bronz orta ışıltılı bir renk.  Mac Soba'ya dupe. Sağdaki ise oldukça tozutma yapan koyu yeşil, hafif altın rengi olan mata yakın çok koyu kahverengi. Çok bilindik bir markaya dupe değil. 
Alttan son iki definer far ise; soldaki bakır, koyu kırmızı ve kahverengi karışımı bir renk. Mac Smut'a dupe. Sağdaki ise koyu kırmızı, kahverengi karışımı duochrome diye tabir ettikleri harika bir renk. Kesinlikle bu paletin en güzel farı diyebilirim Mac Club'a dupe gösteriliyor.



Farların hangi farlara dupe gösterildiğini yazıp swatchlarını yaptım. Bu son dörtlü far içinde en beğendiğim Mac Club ve Soba'ya dupe gösterilenler oldu. Diğer iki rengi çok sevemedim.

Paleti genel olarak özetleyecek olursak; yapısı ve pigmentasyonu oldukça başarılı. Birazcık tozutma yapıyor. Bazı farların yapısı çok yumuşak bu yüzden göz altlarına dökülme yapabiliyor. Tabi bu abartılacak boyutlarda olmuyor. Urban Decay Naked paletin bile dökülme yaptığını düşünecek olursak; fiyat performans bakımından oldukça iyi bir palet. 

Swatchların hepsini baz kullanmadan uyguladım. Bazla beraber pigmentasyonları süper oluyor. 6-7 $ gibi çok uygun bir fiyata sahip. Bulduğunuz an hiç düşünmeden alın diyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum 

Instagram'da yazının başında belirttiğim kişiden 25 TL'ye aldım.

Wet'n Wild farları deneyen var mı? Bir daha ki yazıda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

(Not: Farların dupe karşılaştırması için Temptalia  ve Makeupalley sitelerinden yararlanılmıştır.)

15 yorum:

  1. Alttaki iki renk icin almak istedigim bir palet. Gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
  2. Wet'n Wild'in en çok merak ettiğim paleti bu. Renklerine bayılıyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Harika renkleri var yaaa neden burada yoklar neden :(( güzel günlerde kullanasın tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda Türkiye'ye gelir:)

      Sil
  4. RT fırça sürprizinden sonra bir de Wetn Wild sürprizi yapsalar keşke :) Renkler harika! Özellikle yeşillere bayıldım ben. Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öyle bir süpriz olsa harika olur. Teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Yeni başlayanlar için de yön gösterecek bir palet.Güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
  6. Ben de bu gün aldım bir iki güne kavuşacağım sanırım :) Çok daha fazla heyecanlandım senin yazını da gördükten sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel bir far paleti şimdiden güle güle kullan:)

      Sil
  7. Bu paletin renkleri harika gozukuyır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wet'n Wild'ın en güzel 8'li paleti bence:)

      Sil
  8. Son 4 renk için bulduğum yerde benim olacak :) öyle bir göz koydum ki artık ulaşmam kolaylaşınca.

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)