12 Şubat 2014 Çarşamba

Beauty Joint Alışverişim #17

Uzun bir aranın ardından herkese merhaba,
Neredeyse 2 aydır bloga yazı girmiyorum. Kısaca nedenlerine değinmek istiyorum: Bilgisayarım bozuldu ve uzun zamandır tamirdeydi. Ayrıca blog yazmaktan biraz soğumuştum. Her şeyden çok çabuk sıkılan biriyim neticede...Eskisi gibi çok sık yazar mıyım emin değilim. Sevdiğim ve sizlerin de bir de benden dinlemesini istediğim ürünleri, burada yazmaya devam edeceğim. Lafı yeterince uzattım. Bugün sizlere kısa süre önce Beauty Joint sitesinden yaptığım alışverişimden bahsedeceğim.


Uzun zamandır Beauty Joint'ten alışveriş yapmak istiyordum. Ancak yurt dışı gönderimli bir site olduğundan, gümrüğe takılır mı endişesi taşıyordum. Sınavların kapıda olduğu bir akşam daha fazla dayanamadım; sipariş verdim.


Yazının sonunda siteden ilk kez alışveriş yapacak olanlara kısaca bilgi verdim. Şimdi alışverişimin detaylarına geçelim:


Wet'n Wild markasından birçoğumuzun haberi var. Özellikle farlarını çok beğeniyorum. Elime bir süre önce Comfort Zone paleti geçince, ne kadar güzel olduğunu görüp hemen en beğendiklerimi Beauty Joint'ten sepete attım: Silent Treatment 335, Walking on Eggshells 380B, Sweet as Candy 381B. Tanesinin fiyatı: 3.99 $. Aklımdaki Wet'n Wild farların hepsini aldım. Brulee tekli farını da alırsam Wet'n Wild sayfasını kapatacağım. Hepsinin ayrıntılı incelemesini tek tek yapacağım.


Elf'in en merak ettiğim pudra fırçasını almazsam olmazdı. Özellikle Bilgentolis te o kadar çok duydum ki; çok merak ediyordum. Fiyatı: 3.99 $ 


Nyx, Türkiye'de hak ettiğinden yüksek fiyata satılan bir marka. Vloggerlar tarafından çokça duyduğum soft matte serisinden İstanbul rengini aldım. Fiyatı: 6 $ 


Göz kalemlerine karşı çok ilgim yoktur. Rimmel London' ın nude rengini gördüğümden beri deli gibi istiyordum. Ne yazık ki bu rengi Türkiye'de yok. Aldığımdan beri her gün kullanıyorum. Çok beğendim. Fiyatı: 5.99 $. En kısa zamanda yedekleyip; Taupe ve Black rengini de almayı düşünüyorum.

İçlerinde kullanıp memnun olduğunuz var mı? Sizce siteden başka neler almalı? Bir daha ki yazı da görüşmek üzere sevgiyle kalın...

 Siteden İlk Kez Alışveriş Yapacak Olanlar Okusun
Siteyi ilk kez duyanlar için kısaca nasıl alışveriş yaptığımdan bahsetmek istiyorum. Almak istediğiniz ürüne tıklayıp 'add to cart' yapıp sepete atıyorsunuz. Sitenin sağ üst köşesinde yer alan 'Shopping Cart' a gidip alışveriş sepetinizi görüntülüyorsunuz. Sepetinize baktınız ve ürünlerinize emin oldunuz o halde 'chechout' a tıklayıp sepetinizi onaylıyorsunuz. Siteden ilk kez alışveriş yaptığınız için 'New Customer' bölümünden 'register account' ya da 'guest checkout' a tıklayıp kişisel bilgilerinizi (ad,soyad,tel, adres gibi) dolduruyorsunuz. 'shipping address' bölümünden kargoya verilecek adresinizi tanımlıyorsunuz. Diğer bir basamak olan 'shipping mentod' bölümünden isterseniz takip numaralı isterseniz de takip numarası olmadan kargonuzu seçiyorsunuz. Ben 'standart-no tracking' olanı tercih ediyorum. Çünkü içlerinde en uygun olanı o. Diğerleri ciddi anlamda pahalı. Standart olanın da belli bir fiyatı yok. Ancak diğerleri kadar fiyatı yüksek değil. Son olarak da 'Payment mentod' bölümünden ödeme bilgilerinizi girip 'checkout confirmation' dan alışverişinizi onaylıyorsunuz. Mail olarak size verecekleri müşteri numaranızla beraber ürünlerinizin nerede olduğunu görebilirsiniz. Gelelim asıl merak edilen kısma: ne zaman gelir?, ya takılırsa?. Bildiğiniz gibi yurt dışından kozmetik almak her zaman riskli. Yani takılıp takılmaması tamamen şans. Alışveriş yaparken bu riski göz önünde bulundurmalısınız. Yani benim alışveriş takılmadı diye sizinki de takılmayacak gibi bir durum söz konusu değil. Bu sorumluluk tamamen size aittir.

30 yorum:

  1. Güle güle kullan canım bende Wet'n Wild alışverişi yaptım beklemedeyim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) sıkıntı çıkmaz inş.

      Sil
  2. Yaa bak sen böyle alışveriş yaptıkça bende yapmak istiyorum hatta listem bile var ama işte gümrükten korkuyorum. :(
    Güle güle kullan Zuhal'cim. Hepside çok güzel ve gerekli olan şeyler yani. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Aslında ben de gümrük işinden korkuyorum ama bir anda aldım. Neyseki sorun olmadı.

      Sil
  3. kargo ücreti ne kadar veriyosunuz

    YanıtlaSil
  4. Şükür kavuşturana :) Nasıl özlemişim blogunu okumayı :) Wet'n Wild farlarının incelemesini yapmanı sabırsızlıkla bekliyorum farlara karşı çok fazla ilgim olmamasına rağmen Wet'n Wild farları çok dikkatimi çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece'cim<3 Blogumda ya da ig'de çekiliş yaparsam Wet'n wildlardan da vermeyi düşünüyorum:))

      Sil
  5. Kargo ucreti ne kadar odediniz acaba

    YanıtlaSil
  6. ay canımmm ben uzunca bır suredır ınstagram ve blogunu takıp edıyorum sessız takıpçı ben :) bugunku yazını görunce hemen damladım sıteye wetn wıld farlar ıcın olup bıtıyorum resmen 2 ad far 1 tane real techniques fırça bır de elf ın fırçasını aldım. 1 adet de physicians organic wear loose powder aldım hepsını cook merak edıyorum.. ben kargo ucretı 10,64 $ ödedım.. senın kargo kaç gunde geldı canım ??? en kısa zamanda gelsınlerr kavuşayım sağ salim ürünlerime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz takipçiler candır<3 ama bak dayanamayıp yorum bırakmışsın heheheh. Woooow süper şeyler almışsın. Benimki tam 11 günde geldi. Hadi evrene mesajımızı gönderelim en kısa zamanda seninki de gelsin:))

      Sil
    2. evren duysun bizi :) :) bu arada blog yazmaktan sıkılma lütfen çok reca ediciğim ;) seviyoruz yazılarını okumayı arayı da fazla açma canım ya özlüyoruz ^_^

      Sil
    3. Nasıl mutlu etti güzel sözlerin beni anlatamam. Çok teşekkür ederim Demet'cim:)

      Sil
  7. Canım bloga yeniden yazı girmene çok sevindim :) Darısı başıma... :)))))

    Güle güle kullan aldıklarını, özelliklere farlara fena aklım takılıyor :) Bu internet sitesine ayrıca bir mail attın mı paketin üzerine "fırça" yazmaları için yoksa kendiliklerinden mi yazmışlar bunu? Artık Türkiye'nin durumunu biliyorlarsa otomatik olarak yazıyor olabilirler :)) Paketin üzerindeki yazının bir fotoğrafını çekmen mümkün müdür acaba çok fena alasım geliyor bu farlardan ama önce içimi biraz rahatlatmam gerek! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba teşekkür ederim güzel dileklerin için öncelikle:) siteye herhangi bir mail atmadım. Onlar sanırım artık biliyorlar ki üstüne art suplies yazmışlar. Paketin ancak eve gidince resmini atabilirim :)

      Sil
  8. :))) ee adamlar artık Türkiye'nin alışveriş yasağını ezberlemişlerdir tabii :)))
    Tamam canım şimdiden teşekkür ederim :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana mail adresini atarsan sana foto atayım:)

      Sil
    2. tabikiiii :) kardelen_6497@hotmail.com

      şimdiden teşekkür ederim :)

      Sil
  9. farların swatchlarını ve incelemelerini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılacak o kadar çok yazı birikti ki en kısa zamanda yazmaya çalışacağım:)

      Sil
  10. Wet n Wild paletlerde inanılmaz derecede gozum kalıyor :)) Guzel gunlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlarını düşününce gerçekten çok güzeller:) Teşekkür ederim:)

      Sil
  11. Eggshells olan ve şu nude kalem inanılmaz iştahımı kabartıyor! Güle güle kullanın hepsini bende bir risk alıp deneyeceğim alışverişi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçlerinde şüphesiz en çok beğendiğim eggshells. Rimmel'in göz kalemini de kesin al çok güzel çok :)

      Sil
  12. Daha dün bende sipariş verdim. Aynı sizin dediğiniz gibi ancak bana sadece fatura bilgileriyle ilgili paypal mail attı. Siteden her hangi bi mail almadım. Kargo durumumu nasıl öğrenebilirim ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargoya verdiklerinde size başka bir mail daha atacaklar oradan öğrenebilirsiniz. Henüz kargoya vermemişlerdir

      Sil
  13. Şimdi yazınız sayesinde sipariş verdim çok teşekkür ederim umarım sorunsuz gelir:)

    YanıtlaSil
  14. Takipsiz kargo seçeneğini tercih ettiğinizi söylemişsiniz, peki paket no, kargo no vs o tarz bir şey verdiler mi? Hani bazı sitelerin takipsiz seçeneklerinde hasbelkader kargoyu izleyebiliyorsunuz ya, o anlamda sordum. Eğer hiç numara vermezlerse PTT'yi arayıp rica etme olanağımız da olmuyor çünkü, ben o yüzden uzak duruyorum.

    Yazıyı yayınlayalı epey olmuş ama yine de güle güzel kullanın aldıklarınızı:)

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)