22 Ekim 2013 Salı

Benefit The Porefessional Gözenekleri Sıkılaştırıcı Baz

Uzun bir aranın ardından herkese merhaba:)
Tatilde ailemin yanındaydım. Hem dinlendim hem de bolca gezdim.
Bugünkü konuğumuz Benefit'in çok övülen ve çok satan The Porefessional gözenek sıkılaştırıcı özelliğe ile bilinen makyaj bazı. Bloglarda çok yazıldı, çok çizildi; bakalım benim düşüncelerim neler.


Şuradaki yazımda bahsettiğim setin içinden 7.5 ml'lik boyuyla karşıma çıktı. Oldukça merak ettiğim ürünlerden biriydi. 

Kullanmaya başlamadan önce biraz endişeliydim; çünkü çok hassas bir cildim var. Korktuğum başıma geldi. Cildime sürer sürmez yanaklarımda biber gibi bir yanma hissettim. Görünürde kızarıklık yoktu; ama 2 saat boyunca yanaklarımda yanma oluştu. İnstagram'da paylaştığımda aynı şeyi yaşayan birkaç kişi daha olduğunu öğrendim. 

Gözeneklerimdeki etkisine gelecek olursak; beklentimi çok fazla karşılamadı. Benim gözeneklerim büyük olduğu için çok etkisini görmedim. Daha az gözenek sorunu olanlar çok daha fazla memnun kalabilir. Zaten düzenli kullanımda etki edeceği vaat ediliyor. Sadece 1 kez denediğim için uzun sürede ne kadar etki eder; bu konuda yorum yapamayacağım.

Artıları yok mu derseniz elbette var. Makyajımı çok güzel sabitledi. Sabah yaptığım makyajımı akşam eve geldiğimde yerinde görmek çok güzeldi. Bu özelliğini çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim.

Cildinize sürdüğünüzde yumuşacık kadife gibi bir doku oluşuyor. Yağsız yapıda olması da artı özelliklerinden biri. Fondöteninizi elinizle uygulasanız bile doğal bir görünüm elde edebiliyorsunuz.

Cildimde yanma yapmasaydı severek kullanabilirdim. Size önerim ürünü almadan önce cildinizde deneyin. Sadece bu ürün için değil, bütün ürünleri almadan önce cildinizde denemenizi öneririm. 

Bilhassa fondöten alırken mağazadaki ışıkların kurbanı oluyoruz. Ben bu konuda bir yöntem buldum sizlerle de paylaşayım. Eğer aradığım ürünün testerı yoksa, yüzümün yarısına birini yarısına diğerini olmak üzere;  cildime yakın iki rengi deniyorum. Gün boyu cildimde hem duruşunu hem de rengini gözlemliyorum. Daha sonra almak istiyorsam; cildime en uygun rengi alıyorum. Bir de dikkat etmeniz gereken bir önemli husus daha var ki; o da mağazalardaki testerların son kullanma tarihi. Son kullanma tarihlerini sormadan cildinizde denemeyin. Ayrıca mağazadaki makyaj fırçalarına da dikkat etmenizi öneririm. Çünkü aynı anda birçok kişiye uygulama yaptıkları için, bu durumu hiç hijyenik bulmuyorum. Bu konularda başıma çokça olay geldiği için sizlere yararlı olması açısından yazma isteği duydum. 

Konudan her ne kadar biraz sapsam da benim söyleyeceklerim bu kadar. Ürünün normal boyu 22 ml ve fiyatı 99 TL. 

Sizlerden bu ürünü kullanan oldu mu? Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.
Sevgiyle kalın...

12 yorum:

  1. :) Ben kullandım zuhal ve memnun sayılırım çünkü sadece 1 kez sürdüm ama yanma yada kızarıklık yapmadı. Gözenek etkisini malesef bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalmana sevindim. Benim cildim hassas olduğu için bende yanma oluşmuştu. Ama sende böyle bir durum olmaması senin adına güzel olmuş:)

      Sil
  2. ben benefit'in ürünlerini hiç denemeyen biri olarak merak ettim, ama benim de cildim hassastır senin gibi ve maalesef çoğu ürün yanma yapar:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan memnun kalmayınca Clinique'nun gözenek küçültücüsünü aldım. Oldukça memnunum herhangi bir alerjik durumla karşılaşmadım:)

      Sil
  3. Benim cildim de hassas ama neyse ki ben bi sorunla karşılaşmadım,severek kullanıyorum,üzüldüm sen de böyle bi sorun olmasına.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım :/ neyseki ürün deneme boyuydu.

      Sil
  4. Instagram'daki paylaşımında da konuşmuştuk zaten; benim cildim alerjik/tepki veren bir cilt olmadığı için oldukça sevdim. Kokusu bi kere güzel! Verdiği saten hissini de seviyorum. Ama tam boyuna da 99 lira vermek çok akıl kârı gelmiyor bana.. Şimdilik! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senin sevdiğini biliyorum canım. Ne yazık ki fiyatı çok uçuk:/

      Sil
  5. Canım merak ettiğim bir üründü ama benim de cildim çok hassas. En azından denemeden almam artık.

    YanıtlaSil
  6. Bahsettiğin yöntem çok mantıklı ama yüzünün bir yarısı bir renk diğer yarısı başka bir renk... Garip olmuyor mu dışarıda dolaşırken? :/
    Clinique'inki var bende de, ne artı ne eksi bir etkisini görmedim, biraz da bu sebepten kullanmak aklıma bile gelmiyor genellikle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı ve pembe alt tonlu renkleri ayrı ayrı deniyorum. Çok renk farkı olmuyor. Zaten 1 günlük deneme için pek sorun değil. Özellikle high-end ürünlerde yapıyorum bu yöntemi. Clinique ben sevdim. Düzenli olarak kullanıyorum. Şimdilik memnunum.

      Sil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)