25 Mayıs 2013 Cumartesi

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMASI #1

Herkese merhaba:)
Siyah noktalar birçoğumuzun hayatında kabus. Özellikle büyük gözeneklere sahipseniz makyaj kalıntıları, çevre kirliliği gibi birçok madde daha iyi yerleşiyor cildimize. Bir de üstüne yağlı bir cildiniz varsa hoş geldiniz siyah noktalar!

Siyah noktalardan kurtulmak için birçok yöntem mevcut. Bunların da çoğu hala kesin çözüm değil.
Kısa vadede siyah nokta bantları bu konuda çözüm oluyor. Tabiki sonradan oluşmasına engel değil!

Burun bantlarını çok sık kullananlardanım. Uzun vadeli olmasa da anı kurtarmak adına etkili. Bugün size kullandığım iki farklı markanın burun bantlarından bahsedeceğim ve karşılaştıracağım.


GRATİS'e özel silky and clear burun bandı ve NİVEA T-bölgesi bantları

Burun bantlarının kullanımı çok basit. Önce burnunuzu ve t-bölgenizi ıslatıp bandı yapıştırıyorsunuz. 10 dk beklettikten sonra çektiğinizde siyah noktalarınız bandın üzerinde kalıyor.

Daha verimli bir sonuç almak için benim yöntemim biraz daha farklı. Siyah noktaların daha iyi temizlenmesi için gözeneklerin açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden de duştan çıkınca yapıyorum. Duşa girmediysem  bir kovaya sıcak suyu dolduruyorum ve ardından buhar dağılmayacak şekilde bir havluyu başımdan geçirip tüm buharın yüzüme işlemesini sağlıyorum. Bu o kadar etkili bir yöntemki tüm gözeneklerim açılıyor. Bu işlemi en fazla 5 dk yapıyorum. Daha fazlasında cildimiz tahriş olabilir. Açılan gözenklerime bantları uyguladığımda yüksek derecede verim alıyorum. Ardından her zaman kullandığım toniğimi sürüyor böylece gözeneklerim rahatlıyor. En son da nemlendiricimi uygulayıp işlemi bitiriyorum.

Gelelim iki ürünün karşılaştırmasına. Gratis'e özel olarak satılan silky and clear burun bantlarını 4 küsür lira fiyatıyla Gratis'ten temin edebilirsiniz.
gratise özel silky and clear burun bantları
İçinde 6 tane burun bandı var. Cildinizi yıkayıp burnunuzu ıslattıktan sonra 15 dk bant burunda sertleşinceye kadar bekletiliyor. Ancak hassas ciltlerin ve cildinde yara olanların kullanmaması öneriliyor.
Benim için orta seviyede bir ürün. Cilde yapışma performansı düşük.

Nivea'nın bantlarını ise hemen hemen her yerde bulabilirsiniz. Nivea 16 tl'lik fiyatıyla, silky and clear'a göre daha pahalı bir ürün. Ben 18-19-20 mayıs tarihlerinde Migrostaki bakım ürünlerine gelen %50 indirim fırsatını yakaladım ve ürünü 8 liraya temin ettim :))

Nivea bantları

İçinde 4 adet burun bandı, 2 adet çene ve 2 adet de alın bandı var. Çenemde ve alnımda siyah nokta problemi yaşamadığımdan benim için önemli olan burun bantlarının performansı.  Bu performanstan bahsececek olursak, çok iyi bir temizlemeden söz edebilirim. Düzenli olarak kullanıyorum ve ürün kullanımından sonra siyah noktalarımda bir azalma gözlemledim. İçindeki limon asidi sayesinde, cildi siyah noktalardan ve pürüzlerden temizlemeyi vaat ediyor. Ürünün yapışma performansımdan memnunum. Hassas ciltlere ve yaralı bölgelere önerilmiyor.

İki burun bandı arasındaki farkı nasıl buldunuz? Severek kullandığınız burun bantları neler? Yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler...




19 yorum:

  1. 2 urunude hic kullanmadim ;) ihtiyacim olmadi cunki siyah moktam yok.. :) ama sunu soylemek istiyorum super gidiyosunnnn :) tam gaz devam durmak ara vermek yokk .. muaaahhhh ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl mutlu oluyorum böyle yorumlar alınca çok teşekkür ederim :) birkaç gündür böyle güzel yorumlar alıyorum ve hevesim daha da artıyor:) çok öpüyoruuum :))

      Sil
  2. burnumda siyah noktalar var ama ben okadar tembelim ki nemlendiricimi sürebilsem bana yetio . burun bantlarıyla uğraşmak benim için lükse girer heralde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım burun bantları da uzun vadede etkili değil ki! Sadece günü kurtarıyor daha etkili çözümler aramaya devam edeceğim;)

      Sil
  3. Bende nıveanınkını kullanıyorum ve cok memnunum bide fiyatı düşük olsa tam süper olcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen fiyatı bence de yüksek :) indirimden almak en mantıklısı;)

      Sil
  4. Watsonsun burun bandıda çok güzeldi,denemediysen eğer denemelisin,nivea pahalıydı denemek istemedim bende görmüştüm indirimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watsonsı denemedim özellikle siyah burun bandını merak ediyorum :) indirimde olmasaydı zaten bir burun bandına o kadar vermezdim:) gereksiz yere pahalı çoğu hemen hemen aynı işi görüyor:)

      Sil
  5. bir kez denedim bu bantlardan ben tipin tekiyim o kadar burnumda bekletemedım keza bende baş ağrıısı yapıyorlar burun alın bolgemde gunes gozlugunu bıle 5 dk kadar zor kullanırım :D yanı bana gore degıl denedım olmadı ama bende sıyah nokta olsada son zamanlarda kullandıgım bakım urunlerı tamamen temızleı noktaları saskınım :D veede se vnclı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş gözlüğü takınca bende de baş ağrısı yapıyor :D
      Senin temizleme ürünleri yazını bekliyorum o halde;)

      Sil
  6. watsons dene şiddetle tavsiye
    http://nypdsena.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. silky and clear'a bir kaç kez denk gelip merak etmiştim, güzel bir fikir edindim sayende Zuhalcim :) Nivea bantları şu anda da kullanıyorum ve çok başarılı buluyorum, senin uyguladığın yöntemde çok iyi, duş sonrası yada buharla gözenekleri açınca daha etkili. Benim çok vaktim olmadığı zaman, bandı yapıştırdıktan sonra üzerinden su bazlı bir temizleyiciyle geçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duş sonrası ya da buhar yönteminden sonra daha da başarılı bir sonuç çıkıyor. Ama zamanın yoksa normal de yapsan olur. Zaten bantlar kısa vadede işe yarıyor kalıcı bir çözüm değil ne yazık ki:)

      Sil
  8. Niveanın içerisine alın ve çene bandı koymasalar tekrar deneyebilridim ama bnm alnımda çenemde temiz :) boşa geliyor o yüzden almıyorum ama cettuaları sevdim zaten =) birde watsons'sın kömürlü bandı var canım onuda denemelisin bence (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çene ve alın bandını ben de sevmiyorum:/ Watsonsa ilk gittiğimde o kömür burun bantlarını alıcam :)

      Sil
  9. Ben gratisten aldim fiyata gore iyi bir performansi var bence.cok fazla siyah nokta yoksa is gorur bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah nokta problemi az olanlar için ideal.

      Sil
  10. Henüz bir bloglovin üyeliği almadım, o yüzden kendimi sapık gibi hissediyorum Anonimden yazarken, affedin. :D Eğer yurtdışından satın alabilme şansınız varsa, Bioré siyah nokta bantlarını denemenizi şiddetle tavsiye ederim, yabancı bloglarda en çok sevilen burun bandı, denemeden önce abartı sanıyordum ama gerçekten fark müthiş. Ayrıca Daiso Charcoal Mask'i de tavsiye ederim, suratta ne varsa söküp alıyor maşallah. :) Şu an Türkiye'deyim ve Bioré'lerim bitti, bende geçenlerde Watsons'dan kömürlü burun bandı aldım, kokusu biraz rahatsız edici gibi, plastiğimsi bi kokusu var ama Bioré'den sonra denediğim en faydalı burun bandıydı, ki ben kendimi çilek burun diye tanımlarım, yüzümün hiç bir yerinde siyah nokta yok ancak burnumda yerleşik siyah noktalarım var. Gözenek küçültücülere yada facial tedavilerine yüklü para ayırmadıkça, siyah nokta sorunu özellikle burun problemleri olanlarda pek geçecek gibi olmuyor, kendimi referans alarak söylüyorum.. :/

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)