23 Ağustos 2013 Cuma

Bourjois Healthy Mix Foundation

Herkese mutlu günler:)
Bugün size son dönemlerin favori ürünü olan Bourjois Healthy Mix fondötenden bahsedeceğim. Bendeki rengi 53 numara.

Blogger dünyasının en popüler fondötenlerinden olunca, ben de merak edip aldım. Almadan önce, bir Watsons mağazasına (ne yazık ki belirli Watson mağazalarında var) gidip yüzümde test ettirdim. Saatlerce yüzümde kaldı. Akşam erkek arkadaşımla buluşunca "cildin çok güzel ışıldıyor" dedi. (Bu söz almam için yetti de arttı bile:D)

Kapatıcılığı benim için yeterli. Sivilceli dönemlerim hariç cildimde kapatıcılığa pek ihtiyaç duymuyorum. Cildinde kapatıcılığa ihtiyaç duyanlar için bu fondöten yeterli gelmeyebilir. Ufak bir ipucu: eğer parmak uçlarınızla tampon hareketlerle cildinize yedirirseniz kapatıcılığından çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Hafif nemli ve glowy bir bitişi var. Yani cildinize sağlıklı bir ışıltı ve tazelik katıyor. Üstelik bunu yaparken fondöten varmış hissi de uyandırmıyor. Ciltte ağırlık yapmadan sağlıkla ışıldayan bir görüntü oluşturuyor.

16 saate kadar kalıcılık iddiası var. Yüzümde asla o kadar süre makyajla dolaşmam. Ancak kalıcılığından memnun kaldım. T-bölgem ve çenem yağlanmaya meyilli olduğundan gün içinde 2 kez pudrayla sabitlediğimde, herhangi bir dağılma ya da akma olmuyor.

İçindeki meyve özleri sayesinde cildi çok güzel nemlendiriyor. Kokusunu çok beğendim. Harika bir meyve kokusu var.

Alırken en çok da sivilce yapmasından korktum. Neyse ki öyle bir durum olmadı. Herhangi bir sivilcelenme vs. yaşamadım. İçerisinde bulunan anti-oksidant sivilcelenmeyi önlüyor ve dış etkenlere karşı da koruyor.


Başlığının pompalı olması kullanım açısından büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca cam bir şişede olması da hijyenik ve sağlık açısından benden oldukça fazla puan aldı.


Yapısı ince ve kremsi. Cilde hızlı bir şekilde dağılıyor. Cilt tonunu güzel eşitliyor. İster fırçayla ister fondöten süngeriyle isterseniz de parmaklarınızla uygulayabilirsiniz.

Yüzünüzde parlamayı sevmiyorsanız bu fondöten size göre değil. Üstelik yağlı bir cildiniz de varsa uzak durun. Yoksa gün boyu yağlı pehlivanlar gibi parlarsınız:D

SPF yok. Yazın fondöten kullanmayı pek tercih etmediğim için spf olmaması benim için sorun değil.


Kendisi sevdiğim bir fondöten oldu. Elimdeki BB krem fazlalığından kışa sakladım. Zaten kullanmaya da kıyamıyorum:)

Ürün 30 ml ve fiyatı 60 TL. Watsons ve Boyner mağazalarından temin edebilirsiniz.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim. Uzun bir yazı oldu. Ama aklınızda soru işareti kalmasını istemedim. Sizin severek kullandığınız fondöten hangisi?
Sevgiler...

28 yorum:

  1. ben watsonslarda hiç göremedim Bourjois markasını :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bütün Watsonslarda yok:/ İstanbulda yaşıyorsan Cevahir Watsons'a bakabilirsin:)

      Sil
  2. Loreal Lumi Magique ile bunu çok severek kullanıyorum. Glowy görüntü makyajda favorim olduğu için ikiside o görüntüyü çok güzel veriyor. Ama bu fondöten benim gözümde bir adım daha önde çünkü kapatıcılığıda güzel. Gerçekten çok sevdim bende bu fondöteni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim:) bilhassa kışın glowy görüntü harika oluyor :)

      Sil
    2. Kesinlikle zaten bu sıcaklarda en mat fondöten bile glowy oluyor :))

      Sil
    3. yazıyı okurken tam da bu soruyu sormayı planlıyordum,çok özel bir kapatıcılığa ihtiyaç duymuyorum, loreal lumi mi? healthy mix mi?? :/ ama sanırım healthy mix tercih edilmeli, öyle mi? :)

      Sil
    4. loreal lumiyi denemedim ama healthy mix sever daha çok:)

      Sil
  3. 51 ya da 52 olması lazım, en açık rengini denedim ama bende 1 saat içinde rengi koyulaştı ve turuncu bir görünüm yaptı. :-( Hiç anlaşamadık ama sen güzel günlerde kullan tatlım. ^__^

    YanıtlaSil
  4. Olmadı bu zuhalciğim :// cildim yağlı ama ben bunu sürmek istedim, hele ki erkek arkadaşın beğendiyse benim sevgilim de beğenir diye düşündüm. Son paragrafa gelene kadar kesin alırım diyordum o yağlı cilt kısmı olmadı :) iyi günlerde kullan sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki yağlı ciltlere göre değil:/ teşekkür ederim:)

      Sil
  5. genelde ykm lerde de oluyor.bulamayanlar için...güzelmiş bakalım deneyebilirim.

    YanıtlaSil
  6. aaa 53 numara sana koyu gelmedi mii:) burdan bembeyaz gözüküyorsun bana koyu gelmişti baya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde bütün fondöten ve BB kremlerin en açık tonunu kullanıyorum ama bourjoisde 53 numara oldu bana. Sanırım renk tonları değişmiş alırken görevli öyle demişti.

      Sil
  7. Bourjois'nin cilde gosterdigi onemi, rakiplerinin gosterdigine hic inanmiyorum.
    Her urunune guvenim sonsuz :)
    Seninde oyle olsun,
    sevgiler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz fondöteninden başka ürününü denemedim ama pudrasında da gözüm yok değil;)

      Sil
  8. Cildim çok yağlı olduğu için kullanamayacağım bir ürün.. Güle güle kullan. :)

    http://dreamglamour.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Yağlı pehlivan olarak benlik değil zaten Healthy mix değilde perfet 123 de gözüm var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denersen bekliyorum yorumlarını :)

      Sil
    2. Denedim standa boynerdeki kadın 54 sürdü oda healthy mixle aynı fiyat ama bunun içinde daha fazla pudra varmış o yüzden matlık sağlıyor elimde açılmamış true match var :( O yüzden bekliyorum

      Sil
  10. loreal lumi çıkalı üç dört ay oldu olmadı, healty mix yıllardır var hangisinin seveninin çok olduğunu bilemeyiz ki :) aydınlık görünüm veren sağlıklı duran fondötenleri seviyorum. Yalnız üzerine pudra uygularsak o glowy bitiş yerini mat ve cansız bir görünüme bırakırmı sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pudranın amacı fondetinin gün içinde dağılmasını ve daha çok parlamasını önlemek amacıyla kullanılır. O yüzden glowy görünümüne engel değil.

      Sil
  11. Yağlı bir cildim olsa da bu fondöteni çok merak ediyorum yine de :)

    YanıtlaSil
  12. çok merak ediyorum bu fondoteni kışta yaklasıyo almak lzm :)

    http://beautybysyln.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Sizce bu fondoten mi yoksa Rimmel'in wake me up fondoteni mi daha güzel?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fondöten de güzel ama artık Bourjois Türkiye'de satılmıyor. Wake me up'ı daha güzel buluyorum:)

      Sil
  14. Ben 2 gün önce aldim, ve senin tüm dediklerine katiliyorum, eger benim ülkemde de kalksa bu marka kahr olurum:(neyse simdilik öyle bir dedikodu yok, tatlim bendeki 51 numara açik tenliyim tam oldu bana, bi sey sorucam ben 53 numarayi da almak istiyorum, sari tonlu ysl touche eclat fondötenimle karistirip kullanmak adina, çok koyu degil dimi bu ? Ciltte sonradan fazla koyulasiyormu?

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)