1 Temmuz 2013 Pazartesi

BIODERMA Photoderm AKN Mat SPF 30

Karma/yağlı bir cilt yapınız varsa güneş kremi seçmek bir o kadar sıkıntı oluyor. Uzun süredir sample boyunu denediğim ve gayet başarılı bulduğum Bioderma Photerm Akn Mat Spf 30 güneş kreminin bir hafta önce orjinal boyunu aldım.


Ürünün daha önce 5 ml'lik 10 sample boyunu bitirdiğim için rahatlıkla gözlemlerimden bahsedebilirim.
Cildim karmadan yağlıya dönük olduğu için güneş kremlerinde genellikle matlaştırıcı özellik arıyorum. Krem yüzümde parlama ya da yağlı bir görünüm oluşturmadı. Bu da benim için önemli bir özellik.
Cildim akneye meyilli olduğundan akne karşıtı güneş kremleri tercih ediyorum. Krem aynı zamanda akne ve akne oluşumunu engelliyor. Bu özelliği kremi sevmemi sağladı. Güneş kremlerinde en çok dikkat ettiğim diğer bir özellik ise beyaz iz bırakıp bırakmaması. Kremi güzel bir şekilde yüzümde dağıtınca böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şunu belirtmeliyim ki ciltte çok iyi dağıtılması gerekiyor. Yapısı akışkan ve beyaz renkte.  Kullanırken dikkat etmek gerekiyor akışkan yapısından dolayı elinize istediğinizden fazla gelebilir. Nemlendirmesi orta seviyede. Günlük nemlendiricimi sürdükten sonra uyguluyorum. Cildimde herhangi bir kızarıklık ya da hassasiyete yol açmadı. Yüzünüze sürdüğünüzde yaralı bölgelerde hafif yanma yapıyor. Bu da içinde bulunan akne karşıtı özelliğinden kaynaklanıyor.


Bu yazı bu güneş kremiyle geçirmeyi düşünüyorum. Gayet memnunum. Yağlı ve karma ciltlere bilhassa cildinde parlama ya da akne sorunu yaşayanlara tavsiye ederim.

Ürün 40 ml ve fiyatı 47.60 TL'ye aldım.

Sizin son zamanlarda severek kullandığınız güneş kremleri neler?
Sevgiler...

NOT: Güneş kremleri gün içinde sıkça tekrar edilmelidir!

12 yorum:

  1. Bende uzun zamandır yağlı cilt için güneş koruyucu krem arıyorum bir türlü karar veremedim hangisini alacağıma :/ Buda iyi bir alternatif gibi görünüyor ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz kalıntı bırakmasın sivilcelenmeye karşı korusun ve parlama yapmasın diyorsan güzel bir ürün:)

      Sil
  2. Bende akne oluşumunu önleyen bi güneş kremi arayışındaydım bu yazın benim için faydalı oldu öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Şimdiye kadar kullandığım kremler çabucak kuruyup beyaz leke bırakıyordu hatta şuan kullandığım bile leke bırakıyor bunun böyle leke bırakmaması büyük bir artı listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) kremi iyi bir şekilde yayınca beyaz iz falan kalmıyor.

      Sil
  3. Güneş kremleri parlama yaptığı için hiç elim gitmiyor açıkçası. Bioderma'nın bu güneş kremine ve yağlı ciltler için birkaç güneş kremine daha bakmıştım. Bu yazın çok iyi oldu benim için :) Güle güle kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım:) benim de en büyük sıkıntım güneş kremlerinin parlama yapması ve beyaz iz bırakması. Bu krem diğerlerine nazaran çok daha iyi;)

      Sil
  4. Bende bunu kullanıyorum çok da memnunum güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  5. Aradığım ürün bu olabilir :') çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. yaz bitimi yorum yapmak biraz tuhaf mı oldu bilemiyorum ama yaz-kış güneş koruyucu kullananlardanım ve yaz sonu indirimlerinde yararlanmak da güzel oluyor;) ben vichy capital soleil yüksek korumalıSPF 50 güneş kremi kullanıyorum. parlama, beyazlık falan yapmıyor nemlendirmesi de gayet iyi :)

    YanıtlaSil
  7. Bende kullaniyordum... coooook memnunum

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)