29 Mayıs 2013 Çarşamba

LA ROCHE POSAY EFFACLAR DUO

Herkese merhaba:)
Sanırım sınav döneminde olduğumu duymayan kalmadı . Sınav dönemlerimin vazgeçilmezlerinden biri de sivilceler(!)

Bu zamana kadar birçok ürün kullandım. Çoğu uzun süreli etki sağlamadı. Etki sağlayanlar bile geride kalan sivilce izlerini maalesef silemedi. Bir de sivilcelere karşı aşırı hassasiyetimi düşünürsek bu dönemler benim için işkenceye dönüştü. 

Geçen dönem yüzümde o kadar çok sivilce çıktı ki. Resmen evde terör estirdim:D Kendimi doktora attım. Doktorumun da tavsiyesiyle La Roche Posay Effaclar Duo ile tanıştım. 
La Roche Posay Effaclar Duo

Önce şunu söylemeliyim ki bu ürün tam bir sabır işi. Hemen yüzüme süreyim sivilcelerim geçsin izlerim yok olsun   diye bir şey yok. Öyle olan ürünler bile sivilcelerin yeniden çıkmasına engel olamıyor. 

Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. İlk 2 hafta etkisini görmedim. Ümitlerim suya düşmüş doktora da bir yandan saydırıyorken  ne de olsa para vermiştim mantığıyla kullanmaya devam ettim:) 4 haftanın sonunda etkilerini görmeye başladım. 

Uzun zamandır kullandığım için etkilerinden söz edebilirim. Sivilceleri kurutmada başarılı aynı zamanda sivilce izlerini hafifletiyor. En önemlisi de yeniden çıkmasını önlüyor.

La Roche Posay Effaclar Duo

Nemlendirici özelliği sayesinde cildi kurutmuyor. Kokusunu beğendim. Cilde sürüldüğü zaman cilt tarafından hemen emiliyor. Ciltte beyaz leke bırakmıyor. Paraben yok. Alkol yok ve renklendirici yok. Ürün 40 ml.

Ürün yağlı ve akneli ciltler için tavsiye ediliyor. Ürünün vaat ettikleri; 
  • Belirgin cilt bozukluklarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
  • Düzenli kullanıldığında akne ve gözeneklerin görünümünde uzun süreli devam eden azalma görülür.
  • Cildi arındırır cilt bozukluklarının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
  • Ciltteki ölü deriyi arındırarak tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlar.
İçindeki LHA sayesinde tıkanmış gözenekleri açıp bakteriye etki edip sivilceyi kurutma özelliği var. Gözenekleri arındırıcı özelliği konusunda değerlendirme yapamıyorum. Çünkü gözenekleri arındırıcı birçok ürün kullanıyorum.

Memnun kaldığım sabah-akşam severek kullandığım bir ürün. Özel günler ve sınav dönemleri hariç hiç sivilcem çıkmıyor. O dönemleri de birkaç sivilceyle atlatıyorum:) Elimdeki biter bitmez yenisini alınacak.Aynı zamanda makyaj bazı olarak da kullanıyorum. Sivilce ve akne problemi olanlar için önerebilirim. 

Ürünle ilgili merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz. Sizin severek kullandığınız sivilce karşıtı ürünler var mı? 
Sevgiyle kalın...

63 yorum:

  1. favori nemlendiricim,bittikçe alınacaklardan biri kesinlikle...güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. ihtiyacım yok ama dr larla iş birlği halinde bir marka :) kolay öneriyorlar ama işini görüyorsa hak edyordur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu markanın daha önce hiç bir ürününü kullanmadım. Bence çok başarılı ihtiyacı olanların kullanması gerekir.Doktorumun tavsiyelerine kulak veririm asla kendi çıkarları için ürün tavsiye etmez:)

      Sil
  3. sadece eczanelerde mi satılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sadece eczanelerde satılıyor. Eczane ürünleri satan sitelerde de bulabilirsin:)

      Sil
  4. öncelikle yazı çok güzel olmuş ellerine sağlık :) ben de bu ürünü çok merak ediyorum ve almayı düşünüyorum. bir iki sorum olacak zahmet olmazsa :) dediğin gibi nemlendirici özelliği var sürdükten sonra parlama yapıyor mu ? birde makyaj bazı olarak kullanıyorum demişsin nemlendirici olarak mı kullanıyorsun yoksa cildi pürüzsüzleştirsin, makyajı daha uzun süre tutsun diye mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yanıtlıyorum:) Öncelikle teşekkür ederim beğendiğine sevindim:) Yağlı ve akneli cilt tiplerine uygun olduğundan parlama yapmıyor cilde matlık veriyor. Ben sadece cildimin çene, burun ve t-bölgesine sürüyorum. O bölgelerim daha yağlı. Makyaj bazı derken makyajı daha uzun tuttuğunu düşünmüyorum. Pürüzsüzleştirici özelliğinden dolayı makyajın altına uyguluyorum. Cildim gün içinde yağlanmıyor bu sayede. Aynı zamanda da nemlendirici özelliği var:)

      Sil
    2. o zaman çok iyiymiş t bölgesinde bile parlama yapmıyorsa hiçbir yerinde yapmazz :) çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için! en kısa zamanda bakacağım :)

      Sil
    3. Ne demek:) yararlı olabildiysem çok sevinirim:)

      Sil
    4. Çok seviyorum bunu ama yaz ayları için bana fazla geliyor

      Sil
  5. Ilk kullanimdan sonra ciltte sivilce artirip daha sonra duzeldigi yorumlarini okudum hep o yuzden almaya korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım ben de öyle bir durum olmadı. Sivilceler için şimdiye kadar kullandıklarımdan en iyisi. Ancak sabırlı olmak lazım;)

      Sil
  6. canım benım cıldım cok poblemlı senle ozel olarak konusabılırmyız

    bircanim_tb@hotmail.com
    mael bekliyorum

    YanıtlaSil
  7. Ben de aldım ancak daha kullanmaya başlayamadım, hakkında çok iyi şeyler okudum. Keşke bir de önce sonra resmi yapsaydın. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce sonra yapmam için 2 tüp bitirmem gerekir. Bir de blog açmadan çok önce aldığım bir üründü:) E blog da daha 2 haftalık olduğuna göre;)

      Sil
  8. Bunu ben de kullanıyorum yaklaşık 2 aydır ve gerçekten işe yarayan bir ürün ama dediğin gibi sabır gerekiyor. Bende etkilerini 2 haftadan beri göstermeye başladı:) bitmesine az kaldı ama bundan sonra benim demirbaşım oldu bu ürün:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle sabır işi:) ne mutlu sana sonuna dek kullanmışsın. Sonuçları da harika oluyor dolayısyla;)

      Sil
  9. la roshe posay hiç kullanmadım ama denemek lazım=)
    bende bekelrim bloguma =)

    YanıtlaSil
  10. Bu ürünle ilgili hep olumlu yorumlar okudum ama hiç deneme fırsatım olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağlı ciltlerin kullanması gerekir bence hele ki sivilce sorunu varsa.

      Sil
  11. La Roche markasını seviyorum, Effactlar serisini de kullandım Duo dahil ama ben sabırlı değildim sanırım 1 kutuda beklediğim sonuç olmayınca bir daha almadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonucu görünce beklediğine değiyor:) sivilce sorunu yaşamıyorum nerdeyse.

      Sil
    2. Merhaba ben ne zaman bu ürünü yüzüme uygulasam yanıyor ve çok kızarıyor kullanmaya devam etmeli miyim

      Sil
    3. Merhaba ben ne zaman bu ürünü yüzüme uygulasam yanıyor ve çok kızarıyor kullanmaya devam etmeli miyim

      Sil
  12. Daha dün aldım bu kremi. Henüz kullanmaya başlamadım. :) Bioderma ile bu krem arasındaydım, hakkındaki olumlu yorumlara daha fazla dayanamayarak bunu aldım. :) Etkisini 3-4 hafta sonra göstermesi dert değil benim için ancak ilk tüp bitene kadar etki etmezse ikinci şansı vereceğimi sanmıyorum. Zaten gözlerim hala Bioderma fiyatlarını tarar halde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle söylim 5 haftada etki eder ama her gün sabah akşam kullanman gerekir yoksa etkisini bekleme:)

      Sil
    2. Ben daha çok beklerim o zaman o etkiyi. :)) Çünkü sadece akşamları kullanmayı düşünüyorum. ;) Ama şu tüp bitince sonucu yazarım yine de buraya. ;)

      Sil
    3. Peki bekliyorum o halde:)

      Sil
  13. bu ürünü okuduğum bir çok yoruma güvenerek edindim. hem de 2 tüp birden. aktif sivilce üzerine uygulayayım dedim, değişiklik yok. ben sanıyorum ki lokal sürüyorum, ertesi gün kuruyor sivilce. e değişim yok :o nesi seviliyor bunun, hem de 2 tüp aldım off benim aklıma* diye söylenirken yazınızı gördüm. içim rahatladı :) ne olursa olsun devam edeyim bari kullanmaya :) teşekkürler

    ben de beklerim; www.kontesce.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki olduğu gibi ortadan kaldırmıyor ki zaten öyle bir krem de yok bence. Ama düzenli kullanımda ben baya faydasını gördüm. Tabi tek tük sivilce çıkmasına engel değil. Eskisi kadar sivilce sorunu yaşamıyorum kremi kullandğımdan beri. Blogunu takip ediyorum zaten;)

      Sil
  14. bende bu ürünü kullanmaya tam başlamıştım ki ilaç tedavisine geçtim yarım kaldı o yüzden bir etkisini anlayamadım ama la roche posay'in kullandığım tüm ürünlerinden memnunum şu ana kadar :)

    YanıtlaSil
  15. ben bu ürünü alalı 2 haftayı gecti çok aşırı bir etki görmedim sivilcelerimde ve izlerinde ten renginde düzenlemede olmadı ama bilmiyorum daha erkenmi yorum için ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her cilt tipi farklı. Bana faydalı olan sana fayda sağlamayabilir ne yazık ki:(

      Sil
    2. yok canm onu demek istemedim nemelendirci çok iyi ama daha çok olmadı 3 hafta oldu sanırım gayet nemlendirdi. sorum şu sana lekelerde açuılma oldu mu ?

      Sil
    3. Hayır lekelere bir etkisini görmedim.

      Sil
  16. Benim cildim karma . T bölgem yağlıyken yanaklarım normal . Ama çok ilginçtir ki yanaklarımda bu yaz ciddi ciddi sivilce sorunu yaşadım . Biri gitmeden yenisi geliyor , sonra tabi bir de izleri var ki çok can sıkıcı :/ Neyse lafın özü karma ciltlerde kullanabilir mi bunu ? Bununla beraber başka nemlendiriciye gerek var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karma ciltler için uygun diye düşünüyorum. Ama ben sadece sivilce sorunu yaşadığım bölgelere uyguluyorum. Yüzümdeki diğer bölgelere de normal nemlendiricimle devam ediyorum

      Sil
  17. Adsızin yorumuna aynen katılıyorum. Bu yaz beni feci derecede sasirtacak ve sinirlerimi bozacak şekilde yanaklarimda ince ince sivilceler çıktı :( benim de cildim yağlıya dönük karma yanaklarim t bölgesine göre biraz daha kuru eczacı bana bu kremi önerdi aldim ben de. Bizim gibiler de rahatça kullanabilir mi bir de tüm yüze sürsek ne olur. Benim hemen hemen tüm yüzüm de ince ince çıktılar da :(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yüze sürsen ne olur bilemiyorum. Belki kuru olan bölgelerde kuruma yapabilir sadece sorunlu bölgeye uygulamakta fayda var. Tabi bir de sabır:)

      Sil
  18. Benim yüzümde minik minik sivilceler var ama iltihapli değil pıtır pıtır kahretsin :,(( en çok doktora giden ve ürün kullanan biriyimdir ama çaremi bulamadım ürünü alali iki gün oldu benim yüzümü aşırı yalandırı yo bukadar geç etki ediyorsa daha çok cekecegim var demekki ne diyim allah yardımcimiz olsun3 ürününü aldım tonla para yatirdim bitene kadar devam :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır çok önemli ne yazık ki sivilceler stresten çıkıyor daha çok. O yüzden sakin olup sabırla bekle derim:)

      Sil
  19. bende bundan almayı düşünüyorum siyah noktalar konusunda iyi mi acaba bilgin var mı

    YanıtlaSil
  20. hassas cildimi cayırr cayırr yaktı. doktorum bütün yüzüne sür dediği için yıkamama rağmen yanaklarımın üzeri pütür pütür kırmızı kabarcık doldu. şoka girdim. geçince tekrar denedim. aynısı olunca aldığım eczaneye ürünü ayneen iade ettim:)))))) şu üründen memnun kalmayan tek insan benim sanırım :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benim cildim de hassas özellikle gözeneklerimin açık olduğu yerlerde çok yanma yapıyordu. Ama zamanla azaldı. Bir de bütün cildime uygulamadım. Sadece sorunlu bölgelere sürdüm. İçinde limon asiti var cildi yakan da o sanırım:/ Bittiğinden beri almadım ama şu aralar alsam iyi olacak.

      Sil
    2. bildiğim için şaşırdım memnun kalmana :)))))) benim favorim differin ve aksil 5 <3 1 numaralı sivilce düşmanları:))

      Sil
  21. bende yaklaşık 2 hafta önce doktorun tavsiyesiyle la roche posay effaclar temizleme jeli ve tonigi kullanmaya başladım çünkü yüzümde biri bitmeden başka çıkan sivilceler var. ama yüzûm çok kurudu ve pıtır pıtır. nemlendirici de işe yaramıyor devam etsem hiç düzelmeyecek gibi. sabretmek de zor:-(

    YanıtlaSil
  22. benim burnuma geçiş kısmımda yüzümde gözenekler var bu üründe gözeneklerin açılmasını falan vadediyor acaba iyice açılır mı ya gözeneklerim.bildiği gözenek küçültücü hatta yok edici ürün olan varsa yazsın lütfennn!!!

    YanıtlaSil
  23. bende bu ürünü ve serisini bikaç gündür kullanıyorum fakat özellikle effaclar duoyu yüzüme sürdüğümde aşırı yanma ve hafif kızarıklık oluyor yanma sizde de olmuş muydu acaba ? çünkü birkaç gündür sürüyorum ama her sürdüğümde sanki yüzüm yanmış gibi hissediyorum acaba benim cildime bi tepkime olmuş olabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde sivilceler için olan salisic asid olduğunda yanma yapması normal. Ben sadece sivilcenin üzerine uyguluyorum.

      Sil
  24. bende geçen sene almıştım bu kremi. fakat irritasyon yani yanma yaptığı içinhiç süremedim. öyle bekliyor. ne tavsiye edersiniz. sabırla denemelimiyim sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanma yapması normal aslında salisic asid olan ürünler genelde yanma yapar. Benim önerim sadece sivilcenin üzerine uygula. Yani bütün yüzüne uygulama yapma.

      Sil
  25. Merhaba bu ürünü bir hafta sivilceli bölgelerime uyguladım sivilcelerimi küçülttü fakat aşırı yanma yaptı ve o çevredeki derilerimi soydu kıpkırmızı yaptı.Kuruttuğu için fondotenle felanda kapatamıyorum çok kötü duruyor.Ayrıca çok acı verdiği için kullanmayı bıraktım acaba devammı etmeliyim.Bana önerebileceğiniz bir şey var mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğinde salisic asid olduğundan yanma yapması gayet normal. Peeling vs yapmayın derim sivilceleriniz geçene kadar. Cildinizi nemlendirin ve temiz tutun. Bol bol su için. Ben doktor değilim ancak şu ilacı kullanın diyemem. Çok ciddi sivilce sıkıntınız varsa doktora görünmenizi öneririm.

      Sil
  26. gozenek buyutuyor mu? yanakta falan? tesekkurler

    YanıtlaSil
  27. Geçenlerde eczaneye sordum ve firma üretmiyormuş artık dedi, öyle mi bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  28. Merhaba bende kullanmaya basladim 3 gundur. Temizleme jeli,tonigi daha sonra da sivilceli bolgeye suruyorum sadece. Ama etkisini gostermemesinden cok korkuyorum. Sizin yorumlarinizi okuduktan sonra almaya karar vermistim,umarim sizde ki bi sonuc alirim. Sabredip kullanicam ama sonunda ne oluyor,tamamen geciyor mu sivilceler

    YanıtlaSil
  29. merhaba benim t bölgem yağlı ve bölgesel sivilcelerim var.dediğiniz gibi bölgesel uygulamayı düşünüyorum ama sizce yanak bölgeme başka nemlendirici kullanmaya devam etmeli miyim?yoksa tüm cilde mi uygulanıyor

    YanıtlaSil

Saygı çerçevesinde olmayan yorumlar yayınlanmayacak:)